K. Navickas: dalis ūkininkų nenori girdėti argumentų ir yra nusiteikę protestuoti toliau

Ketvirtadienį Šilutėje ir Šilalėje lankęsis bei vietos ūkininkų protestais pasitiktas žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas sako, kad dalis žemdirbių nenori girdėti valdžios argumentų ir yra nusiteikę protestuoti toliau.

„Iš esmės, kas norėjo girdėti, išgirdo, o kad yra tikrai nemaža grupė žmonių, kurie ir nenorėjo girdėti, ir tikrai yra nusiteikę sakyti, kad šita valdžia, įskaitant ir mane patį, yra beviltiška, tai matyt tas irgi neišvengiamai bus“, – BNS ketvirtadienį po susitikimų su rajonų ūkininkais sakė K. Navickas.

„Tikrai buvo labai daug emocijų, traktorių, plakatų, įžeidimų, bet tokia realybė. (...) Buvo dalis, su kuriais kalbėjome ir man atrodo, kad išgirdome vieni kitus, o kita dalis buvo aiškiai nusiteikusi, kad reikia eiti toliau protestuoti“, – pridūrė jis.

Tikrai buvo labai daug emocijų, traktorių, plakatų, įžeidimų, bet tokia realybė.

K. Navickas teigiamai įvertino policijos darbą Šilutėje, kai pareigūnai blokavo kelius ir neleido su sunkiasvore technika įvažiuoti į miesto prieigas akcijos dalyviams.

„Aš labai gerbiu, vertinu policijos darbą, jie tikrai žino, ką daro, ir labai gerai, kad policija daro darbus nederindama ir nesiedama jų su politiniais procesais“, – teigė K. Navickas, nenorėdamas komentuoti, ar pareigūnų veiksmai nebuvo pertekliniai. 

Pasak Tauragės apskrities policijos, Šilutėje per žemdirbių protestus ketvirtadienį dviem asmenims buvo surašyti administracinių nusižengimo protokolai už pareigūnų teisėtų reikalavimų nevykdymą, jų garbės ir orumo pažeminimą.

Savo ruožtu ūkininkai policiją kaltino provokacijomis, kritikavo pareigūnų darbą bei jų veiksmus laikė pertekliniais.

Pasak žemės ūkio ministro, Šilutės ir Šilalės rajonų ūkininkams susitikimo metu daugiausia klausimų kėlė Valstybės saugomų teritorijų tarnybos pranešimai apie jų valdomoje žemėje nustatomas specialias žemės naudojimo sąlygas pievose, šaltinynuose ir šlapynėse, panaikinta dyzelino lengvata žemdirbių automobiliams, taip pat daugiamečių pievų atkūrimas.

K. Navickas teigė buvęs nustebintas šią savaitę Lietuvos žemės ūkio tarybos priimto sprendimo tęsti pirmadienį vykusius protestus, naują jų etapą planuojant surengti sausio pabaigoje.

„Po susitikimo su premjere buvo aiškiai įvardinti susitarimų punktai, terminai ir panašiai, tai tikrai labai nemaloniai nustebino, kodėl po poros dienų situacija apsisuko kardinaliai kitaip, bandant pateikti, kad čia nėra jokio konstruktyvumo“, – sakė K. Navickas.

Jis kartojo žemdirbių protestus siejantis su politiniais priešrinkiminio laikotarpio veiksmais.

„Kad nuo gero, konstruktyvaus dialogo, kuris įvyko pirmadienį, staiga persijungė ir viskas nubraukta, apie ką buvo kalbėta, aš kito paaiškinimo neturiu“, – sakė K. Navickas.

Ūkininkai pirmadienį visoje Lietuvoje degindami laužus protestavo prieš Vyriausybės vykdomą žemės ūkio politiką, padidintus suskystintų naftos dujų akcizus, daugiamečių pievų atstatymą, ragina spręsti pieno krizę ir kitas problemas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

šis KONSERVŲ m u l k i s lai kuo greičiau

šis KONSERVŲ m u l k i s lai kuo greičiau portretas
nešdinasi iš ministerijos--visa tai rodo , kokia debili pastumdėlės ŠIMONYTĖS šaika

Smalsutis

Smalsutis portretas
Reikia kaimiecius pavaisinti bezdzioniu maistu BANANAIS !

Ar tai

Ar tai portretas
todel ir panaudotas policijos smurtas Siluteje pries juos!? Atsakykite,fasistai!
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių