„Via Lietuva“ įrengs ir atnaujins apie 400 pėsčiųjų perėjų

  • Teksto dydis:

Lietuvoje vis dar yra nesaugių ir reikalavimų neatitinkančių pėsčiųjų perėjų. Todėl vien šiemet įmonė „Via Lietuva“ sako planuojanti jų įrengti ir atnaujinti apie 400.

Skelbiama, kad vien pėsčiųjų perėjų numatoma sutvarkyti ir įrengti 360, dar per 100 ketinama įrengti inžinerinės eismo saugos priemonių: sankryžų, tvorų, saugančių eismo dalyvius nuo laukinių gyvūnų, apsauginių kelio atitvarų, greičio mažinimo kalnelių, salelių ir kt.

Iš viso šalies kelių tinkle šiuo metu yra netoli 2 000 pėsčiųjų perėjų. Tačiau, bendrovės duomenimis, tik apie 12 proc. jų yra saugios ir atitinka joms keliamus saugumo reikalavimus.

„Via Lietuvos“ teigimu, pagrindiniai trūkumai, dėl kurių perėjos neatitinka reikalavimų, yra per plati važiuojamoji dalis, pėsčiųjų eismo infrastruktūros tęsinių, kryptinio apšvietimo nebuvimas, matomumo atstumo neužtikrinimas ir pan.

Numatoma, kad didžiausia dalis pėsčiųjų perėjų bus įrengta ar atnaujinta Tauragės, Šiaulių, Marijampolės, Utenos, Alytaus, Kauno, Telšių apskrityse. Taip pat – Panevėžio, Klaipėdos bei Vilniaus prieigose.

Pėsčiųjų perėjų įrengimo ir atnaujinimo darbus planuojama baigti šių metų rudenį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių