Lietuvos bankas „Snoro“ komisijai pateikė papildomų dokumentų

Laikinajai bankrutuojančio banko „Snoras“ veiklos tyrimo komisijai šią savaitę ruošiantis skelbti galutines išvadas dėl banko žlugimą lėmusių veiksnių, Lietuvos bankas pateikė komisijai papildomų dokumentų, kuriuose dar išsamiau nurodoma, kad „Snoro“ deklaruoti vertybiniai popieriai ir piniginės lėšos iš tiesų jam nepriklausė.

Dokumentai gauti iš banko bankroto administratoriaus, pranešė centrinis bankas.

„Dabar komisijai pateikti papildomi dokumentai jau sekundžių tikslumu atskleidžia, kaip ir kada iš banko dingo turtas“, – pranešime sakė Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas.

Anot jo, jau anksčiau komisijai pateikti Lietuvos banko, „Snoro“ laikinojo ir bankroto administratorių surinkti duomenys patvirtino, kad sprendimai dėl banko buvo pagrįsti svariais įrodymais.

Komisijai pateiktas 121 puslapio dokumentų rinkinys, kurį sudaro išsamūs Pasaulinių tarpbankinių finansinių telekomunikacijų organizacijos (SWIFT) sistemos įrašai, iš kurių matyti, kaip „Snoro“ įsigyti ir valdyti vertybiniai popieriai ir piniginės lėšos buvo pervesti į privačių asmenų sąskaitas Šveicarijos bankuose be jokio atlygio bankui.

Komisijai pateikta ir korespondencija bei kiti dokumentai, nurodantys, į kieno sąskaitas „išplaukė“ banko turtas.

Dokumentai atskleidžia ir veikas, kuriomis galbūt buvo stengiamasi nuslėpti turto dingimą.Lietuvos banko teigimu, taip reaguota į komisijos pirmininko Valentino Mazuronio viešai išreikštų abejonių, esą jai nebuvo pateikti dokumentai, įrodantys „Snoro“ turto sumažėjimą.

Lietuvos bankas komisijai iš viso yra pateikęs per 100 dokumentų, tarp kurių – išsamus specialios Lietuvos banko darbo grupės ir „Snoro“ inspektavimo komisijos tarnybinis raštas, kuriame pateikti įrodymai dėl mažesnio nei deklaruota banko turto, taip pat yra išsami (114 puslapių) laikinojo administratoriaus ataskaita, kurioje išdėstytos konkrečios įvairaus turto sumažėjimo vertės.

Pasak pranešimo, duomenys pagrįsti „Snoro“ sąskaitų išrašų analize bei informacija, gauta iš bankų, kuriuose žlugęs bankas deklaravo saugantis vertybinius popierius ir kitą turtą. Parengiant laikinojo administratoriaus ataskaitą, dalyvavo tarptautinės audito kompanijos „Deloitte“ Lietuvos padalinys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gele

gele portretas
Laukiame galutiniu komisijos isvadu. Komisijos pirmininkas Valentinas Mazuronis saziningas politikas. Tikiu, kad jis atskleis tiesa.

as

as portretas
jau senej ajšku kas prie ko.aj,cia s.smirda

Meška

Meška portretas
O kodėl papildomi dokumentai buvo pateikti tik tada, kai V.Mazuronis pareiškė, kad komisijai pateikti ne visi dokumentai.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių