M. Dargužaitė: Trišalė taryba trukdo darbo rinkos liberalizavimui

  • Teksto dydis:

Viešosios įstaigos „Investuok Lietuvoje“ generalinė direktorė Milda Dargužaitė pareiškė, kad Trišalė taryba trukdo darbo rinkos liberalizavimui, ir paragino pakeisti tarybos sudėtį.

“Manau, kad (Trišalė taryba - BNS) yra labai reikalinga, nes turi būti socialinis dialogas tarp skirtingų partnerių. Bet reikia peržiūrėti, kas (į ją - BNS) įeina, įtraukti jaunimo organizacijas, įtraukti būtent tuos sektorius, kurie dabar yra nereprezentuojami. Reikia padaryti, kad ta taryba būtų nuolatos atsinaujinanti, kad diskusijos būtų konstruktyvios, paremtos analize, atsižvelgtų į tai, kas yra naudinga ekonomikai, o ne tik blokuojami arba nesutariama dėl sprendimų, kai dažniausiai pakeitimai būna labai maži ir nereikšmingi”, - ketvirtadienį po Investicijų patarėjų komisijos (IPK) posėdžio surengtoje spaudos konferencijoje sakė M.Dargužaitė.

Į klausimą, kiek, jos nuomone, Trišalė taryba dabar trukdo keisti Darbo kodeksą, ji atsakė: “Labai daug”.

Pasak„Investuok Lietuvoje“ vadovės, darbo santykių reguliavimas yra problematiškiausia sritis Lietuvos verslo aplinkoje.

“Darbo santykių reguliavimas yra viena iš skaudžiausių vietų. Pačios problematiškiausios sritys yra atleidimo procedūros – kad negalima naudoti terminuotų sutarčių. Dabar yra padaryti pakeitimai, leidžiantys (tokias sutartis - BNS) naudoti laikinai, bet reikia užtikrinti, kad tai būtų įteisinta”, - komentavo M.Dargužaitė.

Anot jos, kita problema yra viršvalandžių reguliavimas: “Mes Europoje turime mažiausiai galimybių dirbti viršvalandžius. Tokie reguliavimai darbdaviams neleidžia kurti naujų darbo vietų ir netgi priimti naujų užsakymų”.

„Investuok Lietuvoje“ vadovė taip pat paragino spręsti kvalifikuotų darbuotojų trūkumo problemą.

“Lietuvoje nedarbo lygis yra didelis, bet kai kuriose srityse, pavyzdžiui, informacinių technologijų, kai kuriose pramonės įmonėse darbdaviai sako, kad neranda kvalifikuotų darbuotojų. Būtina pasižiūrėti, ką mūsų studentai mokosi, ar atitinka darbo rinkos poreikius, ir kaip pagerinti kvalifikacijas, kad jie galėtų greičiau integruotis į darbo rinką”, - teigė M.Dargužaitė.

Ūkio ministras Evaldas Gustas pranešė, kad ministerija ketina įgyvendinti dualinio mokymo projektą - kad studentai praleistų daugiau laiko įmonėse ir ten įgiję patirties galėtų geriau įsitvirtinti darbo rinkoje.

"Ūkio ministerija suteiks paramą pačioms įmonėms apmokyti darbuotojus. Mes mėginame pradėti vystyti dualinį mokymą su realiu praktiniu parengimu. Tam tikslui suradome galimybę projektą finansuoti dar iš šio Europos Sąjungos (ES) paramos laikotarpio. Ketiname pasiūlyti įmonėms pačioms atsirinkti darbuotojus, juos apmokyti", - spaudos konferencijoje kalbėjo ūkio ministras E.Gustas.

Pasak jo, projektas bus pradedamas gruodį ir truks iki pusantrų metų.

"Manome, kad projektas startuos gruodį. Numatyta projekto trukmė - 12-18 mėnesių. Žadame apmokyti apie 150 darbuotojų. Pirmiausiai šito projekto perspektyvas matome tokiose srityse kaip transportas, logistika, statybos", - sakė E.Gustas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Atsakymas

Atsakymas portretas
Padėsiu tau, laike pasimetęs žmogau, suprasti esmę pavyzdžiais: a) dirbu tarptautinėje kompanijoje ir turėdamas visas technines galimybes noriu darbuotis iš namų. NEGALIMA, nes DK to nenumato ir pagal įstatymą man privalo įpaišyti pravaikštą, nors ir aš ir darbdavys sutinka su work from home. b) noriu važiuoti pasidarbuoti mėnesį į HQ Europoje, bet nenoriu komandiruotės - negalima, nes privalomi dienpinigiai ir privalomas komandiruotės forminimas. c) noriu dirbti dalį laiko ne darbo valandomis ir dar viršvalandžius - limitas 120 val. per metus, nors jei noriu galiu įsidarbinti nors ir keturiais su puse etato penkiose darbovietėse. d) noriu pasiimti nemokamas atostogas ir pasidarbuoti užsienyje prie įdomaus projekto - negalima, nes Sodra nesupranta kas vyksta ir pradeda prašyti 72 lt/men nors aš+darbdavys per metus sumokame už mano darbo vietą keliasdešimt tūkst. lt. Dabar aiškiau ką Milda vadina "nelankstumu" ?

Klausimas

Klausimas portretas
Dargužaite, o kada Lietuvoje bus tokios neapmokestinamos pajamos kaip ES, Vokietijoje, Anglijoje, kad žmogus dirbdamas galėtų normaliai pragyventi ir auginti vaikus? Ką reiškia gudrus pasakymas, kad darbdavys moka Sodrai už darbuotoją? O gal tuos pinigus vis dėl to uždirba darbuotojas? Ką reiškia rinkos liberalizavimas, ar čia kai esant didžiulei bedarbystei darbdavys už kvalifikuotą darbą pasiūlo minimumą, nenori, nedirbk, bedarbių pilna, ir dar bet kada galės atleisti net algos nesumokėjęs?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių