Ministrai tariasi, kaip padėti badaujantiems ir saugoti aplinką

Skaičiuojama, kad pasaulyje nuo chroniško alkio kenčia 850 mln. žmonių (kas devintas žemės gyventojas), o dar 500 mln. žmonių neturi prieigos prie švaraus vandens. Norint, kad alkstančiųjų skaičius sumažėtų, iki 2030 m. maisto produkcijos apimtys turi padidėti 50 proc.

Neformaliame žemės ūkio ministrų susitikime Milane dalyvaujanti Lietuvos žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė sako, kad daugiausia dėmesio skiriama verslininkų ir mokslininkų bendradarbiavimui, nes būtent tai padėtų mažiau pakenkti gamtai, bet pagaminti daugiau maisto.

Susitikime ministrai tariasi, kaip, nepadarant daug žalos gamtai, visus pasaulio gyventojus aprūpinti maistu.

„Svarbu ne tik pats apsirūpinimas ir maisto trūkumas, bet ir kaip subalansuoti gamybos didinimo, aplinkos tausojimo ir energijos taupymo santykį. Turbūt ne be reikalo šiuo laikotarpiu numatytos Europos inovacijos. Svarbu, kad ūkiai ir pramoninkai ne vien teiktų paraiškas prašydami finansavimo, reikia, kad jų siekis modernizuoti ir plėsti gamybą būtų susietas su mokslininkų ir konsultantų darbu, jog, didinant apimtis, nebūtų daroma didesnė žala gamtai“, – interviu LRT Radijui sakė žemės ūkio ministrė V. Baltraitienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių