Pradedamos grąžinti pensijų nepriemokos

Nuo pirmadienio vėl  bus pradėtos mokėti kompensacijos pensininkams ir neįgaliems asmenims, kurie 1995–2002 m. dirbo ir gavo ne visą pensiją. Šias nepriemokas gaus beveik 90 tūkstančių žmonių.

Didelė dalis pensininkų,  dirbusių 1995–2002 m. ir negavę visos pensijos, jau yra atsiėmę nepriemokas. Tačiau dėl krizės 2008-aisiais mokėjimas  buvo sustabdytas, o šį birželį jos vėl bus mokamos.

„2009 metais iš tos sumos buvo išmokėta 830 litų, o likusi suma dar liko. Tai tą likusią sumą atėjau patikslinti“, – sako pensininkė Irena Potapavičienė.

„Laukiu dėl amžinąjį atilsį vyro pensijos, ar jam priklauso priemoka už tą dirbtą laiką, kai jam buvo išskaičiuoti iš pensijos pinigai“, – teigia pensininkė Violeta Žukauskienė.

Anot „Sodros“ vadovo, asmenys, kuriems priklauso išmokos ir kurie turi banke sąskaitą, kompensacijas pradės gauti jau pirmadienį. Tikimasi su didžiąja dalimi žmonių atsiskaityti per birželį. Tačiau  1,5 tūkstančio asmenų, gaunančių pensijas per paštą, dar neturi atsidarę sąskaitų.

„Iš 90 tūkstančių, kurie gaus nepriemokų,  yra  1700, kurie yra pateikę senas neveikiančias „Snoro“ banko sąskaitas. Reiktų atkreipti dėmesį, kad žinotų, kur pervesti, ir kai tik bus atnaujinta, mes iš karto pervesime pinigus per savaitę.Tai reikia padaryti būtinai šiemet, nes tie visi pinigai bus parvedami tik šiemet. Jei nespės iki metų galo susitvarkyti,  paskui bus sudėtingiau, reikės per teismus“, – aiškina „Sodros“ direktorius Mindaugas Sinkevičius.

Senatvės ir invalidumo pensijų nepriemokoms  prireiks daugiau kaip 260 mln. litų. Jas  gaus 88 tūkst. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

anupras

anupras portretas
Kada statuniams grazins pensiju nepriemokas, o tai kaikuriems net po 1000lt per menesi maziau mokejo.

A-B-C

A-B-C portretas
SoDra paskaičiavo- mirusios mamos pensiją atgausiu 510Lt (pusę tukstančio). Tada mama būdama ligonis dirbo, kad galėtų geriau pavalgyti ir neprimokėtų pinigų stygius labai jautėsi. O dabar aš tuos 510 Lt galiu į subinę susikišti- jie nieko verti. Pamačiusi priskaičiuotą sumą patyriau šoka ir pradėjau galvoti apie išvykimą iš lietuvos. Man gėda, kad mano gimtinė lietuva. P.S. Šalies pavadinimą tyčia parašiau iš mažosios raidės, nes supratau, kad tos šalies Pasaulio žemėlapyje jau nėra.

klausimas

klausimas portretas
vaikai maži, gyvenimas prieš akis... kas gražins man per krizę sumažintą algą? neužtenka už paslaugas sumokėt visą mėnesį dirbant... ir dar pabrango viskas, ir dar brangs, o vėl nemokamom atostogom grasina... mes ne pirmyn einam, o atgal. į baudžiavą, į nepriteklius. ir apie mūsų teises tik garsiai kalbama. jų nėra.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių