Premjeras kartoja: Vyriausybė – už skalūnų dujų žvalgybą

Nepaisant nepalankių dviejų Seimo komitetų išvadų ir vietos bendruomenių pasipriešinimo, Vyriausybė pritaria skalūnų dujų žvalgybai vakarų Lietuvoje, kartoja jos vadovas.

„Lauksime dabar ir tikimės labai greitai gauti iš Seimo vakar priimtus sprendimus ir informaciją. Jeigu reikia pakeisti kai kuriuos įstatymus, mes juos tikrai pakeisime. Vyriausybės pozicija yra tokia, kad mes turime žinoti, ką turime žemės gelmėse“, - ketvirtadienį interviu Žinių radijui sakė A.Butkevičius.

Perklausus, ar tai reiškia, jog Vyriausybė palaiko skalūnų išteklių žvalgybą, premjeras atsakė: „Taip“.

Pasak A.Butkevičiaus, politikai ir vadovai turi įtikinti visuomenę, kad skalūnų žvalgyba nekelia pavojaus aplinkai ir žmonėms.

„Čia yra menas politikų, vadovų - įtikinti visuomenę, kad nėra grėsmės aplinkai ir žmonėms. Per prievartą, kaip aš anksčiau sakiau, jokie darbai Lietuvoje nebus vykdomi“, - sakė Vyriausybės vadovas.

Parlamentiniai Aplinkos apsaugos ir Ekonomikos komitetai trečiadienį nutarė siūlyti stabdyti skalūnų dujų žvalgybos vakarų Lietuvoje konkursą, kuriame dalyvavo JAV energetikos kompanijai „Chevron“, kol bus priimti įstatymai dėl šių gamtinių išteklių paieškos ir jų naudojimo.

Komitetai išvadą teiks Vyriausybei, kuri apsispręs, ar leisti „Chevron“ žvalgyti skalūnų dujas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

GSA

GSA portretas
Nereikia kartoti, o daryti realius žingsnius.Nusibodo tų komisijų kūrimas ir nieko nesprendžiantys debatai.

1-am

1-am portretas
praeje SSKP mokykla moka pakalbet, o dirbt jiems sunku

Kaunietis

Kaunietis portretas
Skalūnų dujos privalo būti žvalgomos, jeigu norime žinoti ką turime žemės gelmėse.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių