Prezidentės patarėja: Lietuva turėtų likti „atomine“ šalimi

Artėjant politiniam apsisprendimui Lietuvos parlamente dėl naujos Visagino atominės elektrinės (VAE) projekto likimo, prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėja sako, kad šalis turėtų plėtoti branduolinę energetiką, taip užsitikrinant energetikos šaltinių įvairovę. Tačiau, Solveigos Cirtautienės teigimu, Vyriausybė galėjo išsamiau informuoti visuomenę apie projekto eigą.

„Lietuvoje energetinei nepriklausomybei užtikrinti būtina turėti energetinių šaltinių įvairovę, ir dėl to, ko gero, niekas neabejoja. Todėl teoriškai iš principo Lietuvai būtų tikslinga likti atomine šalimi. Vertinant visą informaciją apie naujos AE projektą, tai be abejo, derybų medžiaga negalėjo būti viešinama, nors viešojoje erdvėje apie pagrindinius principus Vyriausybė, ko gero, galėjo kalbėti plačiau“, - trečiadienį interviu Žinių radijui sakė prezidentės vyriausioji patarėja teisės klausimais Solveiga Cirtautienė.

D.Grybauskaitė interviu savaitraščiui „Veidas“ teigė, jog dalies visuomenės nepritarimą ar pasipriešinimą naujos AE statyboms lemia ir Vyriausybės klaidos nepateikiant pakankamai informacijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JOOO

JOOO portretas
net saugyklos nesugeba pastatyti,o ka jau kalbet apie elektrine.visas lesas isvogs ir nebus pinigu ,net darbuotoju algoms.

jonas

jonas portretas
iš kur tiek kompetensijos eilinei patarėjei ?iki ko šalis nugyveno kad eilinė melžėja gali valdyti valstibę.

gebelsas

gebelsas portretas
ne patareja o runkeliai referendume nuspres ar reikia Lietuvai dar vienos pinigu plovyklos....
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių