Prezidentūra – už draudimą Rusijoje dirbančiam verslui dalyvauti viešuosiuose pirkimuose

Seimui antradienį pradedant svarstyti siūlymą iš viešųjų pirkimų šalinti Rusijoje veikiančias įmones, tai galėtų paskatinti jas pasitraukti iš šalies agresorės, sako vyriausioji prezidento patarėja.

„Tikrai matytume kaip realią priemonę neprileisti verslo ryšių su Rusija nenutraukusių įmonių prie viešųjų pirkimų. Tai būtų dar viena atgrasymo dirbti su Rusijos rinka priemonė“, – antradienį Žinių radijui sakė Prezidentūros Ekonominės ir socialinės grupės vadovė Irena Segalovičienė.

„Tikrai tokia priemonė gali būti svarstoma, yra validi ir galėtų būti naudinga“, – teigė ji.

Prezidento patarėja teigė, kad draudimas, nors ir nepaveiks dalies įmonių, demonstruotų griežtą valstybės poziciją.

„Tikrai suprantame, kad ne visos įmonės dalyvauja viešuosiuose pirkimuose ir ši priemonė kai kurių realiai net nepaveiktų. Bet tai veiktų kaip viešojo sektoriaus pozicija tokių įmonių atžvilgiu“, – kalbėjo I. Segalovičienė.

Vis tik, anot jos, pasitraukti iš Rusijos rinkos verslą labiausiai skatina viešumas „Efektyviausias būdas yra visuomenės nepakantumas, visuomenės nuomonė, viešumas.“

Kai kurių politikų teigimu, dabar Rusijoje veikia apie 140 lietuviško kapitalo įmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vieni

Vieni portretas
KREMLIABOTAI komentaruose atidirbinėja už medinius rublius pilstydami KOLORADU dvokiančias srutas !!!!

tskant

tskant portretas
Raselės broliui gal irgi pagaliau uždraus?

Vilnietis

Vilnietis portretas
Kaip niekad lietuvai reikia gelbėtis nuo tu nevispročiu prilindusiu su tomis aferistu vagiu iškrypėliu partijomis Turim vieningai eiti balsuoti turim dievulio atsiusta tautos prezidenta E VAITKUpaklausykite jo debatus kiek jaunu protingu vyru padeda kaip daug tautos susivienijo prieš tuos išgamas stumenčius musu jaunima i kara beprasmi Ar nematot koki ligoni Nuosėda ukru prezidentas pastatė i tokia vieta idomu kiek ir iš kur dar tiek idijotu surinktu bankioras atrodo kad visus j O kas dedasi tame eu parlamente baisu sulinde jau prisivoge konservu susene veikejai vagis rusas Uspaskis buožgalvis Kubilas apvoges tauta skverno chebrantas mužikas Sinkevičiusproto invalidė Maldeikienė Ar neatrodo kad gana naikinti lietuva su tokiais prezidentais kaip Vėgėlė jankiu Žalimas LGBT Jašinskas didisis naciku kareiva Mazuronis ir tėtukas ir mamytė visa šeiminėlė minta kaip erkės tautos žmoniu krauju O pats pavojingiausias lietuvai šiuo momentu Vėgėlė grybauskaitės protežė
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių