RRT siūlo nebereikalauti pašto siuntų gavėjo parašo

  • Teksto dydis:

Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) siūlo panaikinti reikalavimą pašto siuntas įteikti gavėjui asmeniškai pasirašyti, taip pat siūlo suteikti galimybę reikalauti žalos atlyginimo už dingusią ar sugadinto pašto siuntą, pranešė RRT.

RFRT inicijuoja tokias Pašto įstatymo pataisas.

„Norime pakeisti reikalavimą pašto siuntas įteikti gavėjui asmeniškai pasirašyti. Vietoje jo norime įtvirtinti reikalavimą, kad pašto siuntos įteikimo būdas atitiktų vartotojų poreikius ir rinkos technologijų pokyčius. Be to, norime įtvirtinti gavėjo teisę pareikšti pretenziją dėl žalos atlyginimo už dingusią ar sugadinto pašto siuntą. Šiuo metu tokią teisę turi tik siuntėjas“, – pranešime teigė RRT tarybos pirmininko pavaduotojas Darius Kuliešius.

Pasak jo, jeigu bus patvirtinti siūlomi pokyčiai, gavėjai galės reikalauti žalos atlyginimo net ir tuo atveju, jei priėmė pašto siuntą ir patvirtino, kad ją gavo. Tai aktualu paaiškėjus, kad siunta buvo sugadinta. Tuo metu siuntėjas būtų atsakingas ne tik už siuntos turinį, bet ir už tinkamą supakavimą ir adreso užrašymą.

Projektu taip pat siekiama užtikrinti sąžiningą konkurenciją visoje pašto paslaugų rinkoje ir paskatinti inovacijų ir technologinių sprendimų plėtrą.

Galiojantis Pašto įstatymas buvo priimtas prieš 10 metų ir nuo to laiko nebuvo iš esmės peržiūrėtas. Per tą laiką vartotojų poreikiai ir pašto rinka nuo popierinės korespondencijos ir jos reguliavimo tapo konkurencinga elektroninės prekybos ir siuntų pristatymo rinka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

labai

labai portretas
seniai nesinaudoju,nes nepasitikiu,man yra dinge du siuntinukai

Pastebėjimas

Pastebėjimas portretas
Mokesčių deklaracijų už žemę laiku nepristatė,o baudas už pavėlavimą moka gavėjai

Agota

Agota portretas
Gal ir vis jau pašto nereikia,tegul tik lieka gražus prisiminimas.dabar paštas reikalingas tik valdininkų išlaikymui,o jų tiek daug....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių