Seime kelią skinasi naujas būtiniausių bankų paslaugų krepšelis

Seime skinasi kelią projektas, kuris nuo 2025 metų sausio atpigintų valstybės reguliuojamą būtiniausių bankų paslaugų krepšelį, taip pat įpareigotų bankus aiškiai informuoti klientus apie jo privalumus.

 

Seimas antradienį po svarstymo pritarė tokioms Mokėjimų įstatymo pataisoms dėl pagrindinės mokėjimo sąskaitos: už balsavo 107 parlamentarai, prieš nebuvo, o penki susilaikė. Galutinis balsavimas vyks kitą dieną. 

Pataisos numato, kad bankas, keisdamas su šią sąskaita susijusius įkainius, klientui kartu su informacija apie pakeitimus turėtų pranešti ir apie galimybę kainodarą pakeisti į kitą banko siūlomą būdą.

Siūloma gyventojams ir smulkiam verslui krepšelio kainą susieti su minimalia mėnesio alga ją perskaičiuojant kas trejus metus.

Jeigu pataisas Seimas priimtų, krepšelis nuo 2025-ųjų sausio atpigtų nuo 1,47 iki 1 euro, o socialiai remtiniems žmonėms – nuo 0,73 iki 0,5 euro per mėnesį. 

Lietuvos banko (LB) valdybos narė Asta Kuniyoshi (Asta Kunijoši) yra sakiusi, kad dabar pagrindine mokėjimo sąskaita naudojasi tik apie 63 tūkst. šalies gyventojų.

LB valdybos pirmininkas Gediminas Šimkus yra sakęs, kad priėmus pakeitimus krepšelio naudotojai per mėnesį galėtų atlikti apie 15 pervedimų, nemokamai išsigryninti 500 eurų bei naudotis mokėjimų kortele.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Komentarijus

Komentarijus portretas
Kaip maximoj ir lidle bus?!?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių