Seimo komitetas išklausys VPT išvadą dėl Nacionalinio stadiono koncesijos sutarties

Seimo Audito komitetui trečiadienį Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT)  pateiks savo nuomonę dėl Nacionalinio stadiono komplekso koncesijos sutarties.

Posėdžio išvakarėse komiteto vadovas Zigmantas Balčytis BNS teigė, kad komitetas jokio sprendimo kol kas nepriims, tai padarys vėliau, kai bus gauta Europos Komisijos (EK) išvada dėl valstybės pagalbos. 

„Tik išklausysime VPT išvadą, nes dar nėra EK išvados. Išklausysime, kad būtų aišku, dėl ko sutariama, dėl ko nesutariama, tada lauksime EK verdikto ir tada galutinai svarstysime komitete. Ne tik mes, bet ir kitos institucijos“, – sakė jis.

„Žiūrime tik institucijų, kaip VPT, tyrimo išvadas ir vertiname politikiškai. Jau dabar yra ping pong'as – VPT pateikti visi pasiūlymai, savivaldybė apie juos žino ir laukiame iš A. Avulio (būsimos komplekso koncesininkės „Hanner“ savininkas Arvydas Avulis – BNS) atsakymo, ką jis paskys“, – pridūrė Z. Balčytis.  

Pasak jo, dėl Nacionalinio stadiono komplekso koncesijos sutarties komitetas apsispręs vėliau vasarą sušaukęs neeilinį posėdį.  

„(Sprendimas) išplauks iš to, kokias išvadas pateiks VPT ir ką atsakys Avulis“, – teigė Z. Balčytis.

VPT siūlo keisti Nacionalinio stadiono komplekso Vilniuje koncesijos sutartyje numatytą indeksuotos kainos pasidalijimą tarp valstybės ir projekto bendrovės, taip pat į indeksavimą neįtraukti apie 7,2 mln. eurų vertės nekilnojamojo turto.

VPT teigimu, į indeksaciją nenumatytų aplinkybių kontekste neturėtų būti traukiami iki indeksavimo atlikti darbai ir  vadinamasis naujas turtas, kilnojami daiktai – baldai, sporto inventorius ir panašiai. Tuo tarpu Vilniaus savivaldybė ir Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, pasak VPT, laikosi pozicijos, kad nenumatytų aplinkybių kontekste reikėtų indeksuoti viską.

VPT išvadą pateikė vertindama gegužės viduryje Vilniaus miesto tarybos patvirtintus komplekso koncesijos sutarties pakeitimus, kurie, tarnybos teigimu, padaryti neatsižvelgus į ankstesnius jos siūlymus.

„Hanner“ savininkas A. Avulis birželio pabaigoje BNS teigė, kad stadioną dar įmanoma, kaip žadėta, pastatyti iki 2026 metų pabaigos, tačiau iki to laiko užbaigti viso komplekso gali nepavykti.

A. Avulis anksčiau yra sakęs, kad stadiono koncesininkės įmonės „Vilniaus daugiafunkcis kompleksas“ pagrindinės akcininkės „Venetus Capital“ akcijas iš investicijų bendrovės „BaltCap“ išpirktų tik gavus palankią Komisijos išvadą dėl sutarties pakeitimų.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Reikai

Reikai portretas
dronų, o ne stadionų

Anonimas

Anonimas portretas
baikit malt šūdą ir pradėkit statyt stadiona.

vilnius vagiu,aferistu centras lietuvos,

vilnius vagiu,aferistu centras lietuvos, portretas
Svolaciai ,kur pinigai skirti statybom,pinigai prapuole o statybos stovi,argi cia rimta valdzia,vieni vagys dirba dauguma,nei padorumo,nei savygarbos jie neturi,ziuri kiaules akimis ,mirks kaip zombiai ir atsako nera,SVOLACIAI jus visi prisideje,
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių