Prasidėjo studentų paskolų prašymų priėmimas

  • Teksto dydis:

Valstybės remiamas paskolas studentams šiemet, kaip ir pernai, teiks DNB bei „Swedbank“ bankai, pranešė Finansų ministerija. Prašymus dėl šių paskolų pavasario semestrui jau galima teikti Valstybiniam studijų fondui (VSF), studentai juos internete turi užpildyti iki balandžio 3 dienos.

Numatoma, kad nuo balandžio 23 dienos studentai galės prisijungti prie sistemos, kurioje pildė prašymą - anketą, ir pasitikrinti, ar jiems siūloma sudaryti valstybės paskolų ar valstybės remiamų paskolų sutartis, nurodo VSF. Vėliau paskolų sutartis studentai turės pasirašyti su bankais.

Pasak ministerijos, šiemet bankų pasiūlyta paskolų studentams marža nesikeičia ir siekia 2,1 procento. Bendra tokių paskolų metinių palūkanų norma, kurią sudaro banko marža bei 3 mėnesių tarpbankinė palūkanų norma eurais (EURIBOR), kovo 16-osios duomenimis, siektų 2,196 procento.

Šiemet valstybė numato garantuoti iki 18,8 mln. eurų minėtų paskolų.

Paskolos studentams su valstybės garantija teikiamos nuo 2009 metų. 2009-2014 metais kredito įstaigos sudarė valstybės remiamų paskolų sutarčių už 3,62 mln. eurų ir už 144,6 mln. litų (41,9 mln. eurų). Bendra šiuo laikotarpiu išmokėta valstybės remiamų paskolų suma siekia 45,5 mln. eurų.

Teisę gauti valstybės remiamas paskolas turi aukštųjų mokyklų pirmosios pakopos, vientisųjų studijų, antrosios pakopos, trečiosios pakopos studentai, taip pat studentai, studijuojantys pagal laipsnio nesuteikiančias studijų programas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių