V.Gedvilas: po trejų metų Lietuvos gynybos biudžetas sieks 1 proc. BVP

Pirmadienį Briuselyje susitikęs su NATO generaliniu sekretoriumi Andersu Foghu Rasmussenu (Andersu Fouhu Rasmusenu) Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas pakartojo pažadą, kad po trejų metų Lietuvos biudžeto asignavimai krašto apsaugai sudarys 1 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP).

Parlamento vadovas informavo, kad patvirtintame Lietuvos Vyriausybės įgyvendinimo prioritetinių priemonių plane numatyta, jog 2016 metais biudžeto asignavimai krašto apsaugai sudarys 1 proc. BVP, pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

2012 metais asignavimai Krašto apsaugos ministerijai siekė 870, 2 mln. litų ir sudarė apie 0,77 proc. BVP. 2013 metais Lietuvos gynybos finansavimas turėtų didėti iki 923,9 mln. litų.

NATO generalinis sekretorius savo ruožtu teigė, kad ypač svarbus yra lėšų, skiriamų gynybai, panaudojimo efektyvumas.

A. F. Rasmussenas padėkojo Lietuvai už aktyvų dalyvavimą Tarptautinių saugumo paramos pajėgų (ISAF) operacijoje Afganistane ir pabrėžė, kad tikisi ir tolesnio Lietuvos dalyvavimo naujoje NATO misijoje po 2014 metų.

Seimo pirmininkas ir NATO vadovas taip pat aptarė šių metų rudenį Lenkijoje ir Baltijos valstybėse vyksiančias NATO greitojo reagavimo pajėgų pratybas „Steadfast Jazz 2013“.

V. Gedvilas pakvietė A. F. Rasmusseną atvykti į šias pratybas. Šis savo ruožtu teigė, kad NATO sieks, jog tokios pratybos taptų reguliariomis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuo ko

nuo ko portretas
ginsimes??? latviu???
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių