VMI: pajamas jau deklaravo 1,23 mln. gyventojų, grąžinta 181 mln. eurų permokų

  • Teksto dydis:

Likus savaitei iki 2022 metų pajamų deklaravimo pabaigos, tai jau padarė daugiau nei 1,23 mln. gyventojų, arba apie 60 proc. privalančiųjų deklaruoti skelbia Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI).

„Šiemet gyventojai aktyviau teikia pajamų deklaracijas – palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, net apie 100 tūkst. daugiau gyventojų suskubo deklaruoti pajamas nelaukiant paskutinių dienų“, – komentare BNS teigė VMI viršininko pavaduotojas Martynas Endrijaitis.

Beveik 262 tūkst. žmonių iki šiol deklaravo 224 mln. eurų mokėtiną gyventojų pajamų mokesčio (GPM) sumą, o daugiau nei 862 tūkst. gyventojų – 296 mln. eurų GPM permoką. 

Pasak pranešimo, šiemet VMI dėjo papildomų pastangų, kad GPM permokos būtų grąžinamos sklandžiau: naujausiais duomenimis, daugiau nei pusei jas deklaravusių žmonių – apie 553 tūkst. – jau grąžinta beveik 181 mln. eurų. Tai rekordinis permokas gavusiųjų skaičius, palyginti su ankstesniais metais.

Deklaruoti 2022-ųjų pajamas, o dalis gyventojų – ir turtą, turi iki gegužės 2 dienos. Permokas VMI visiems klientams grąžina iki liepos 31 dienos.

Pernai deklaracijas iš viso pateikė 1,5 mln. gyventojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sodra

Sodra  portretas
Siautėja belekaip. Nežinau ar jie konsultuojasi su teisininkais, bet darydami neteisėtas veiklas prieš visuomenę ir žmones, žino kad ir tokie teismai apgins juos jei ką. LT suteikta teisė žlugdyti žmones, susidoroti su jais, atimant paskutinius pinigus..

Tavo pinigus

Tavo pinigus portretas
VMI perveda kitiems, ir skaito kad tau grąžino tavo pinigus mokesčių pavidalu. Normaliai, ne? Žmonės beteisiai Lietuvoje. Su jais daro ką nori. Tokią vagystę gali daryti direktoriaus įsakymu- tavo pinigus perveda trečiai šaliai, ne tau, ir užskaito kad tau grąžino. Normaliai ar ne?

Melagiai

Melagiai portretas
Man negrąžino, 3 čiajai šaliai pervedė mano pinigus, Sodrai. Nors tai beprotybė, taip negali būti. Mano permoka man ir turi būti grąžinta. Bet šitoj bananų šalį tokių beprotysčių daug.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių