Vyriausybė šiemet užsimojo auginti ekonomiką

Vyriausybė šiemet didžiausią dėmesį žada skirti ekonomikos augimui, užimtumo didinimui ir socialinės atskirties mažinimui.

Tarp didžiausio dėmesio sulauksiančių sričių - ir šalies ūkio finansinio tvarumo užtikrinimas, energetinio efektyvumo didinimas, švietimo, mokslo, kultūros ir sveikatinimo paslaugų kokybės gerinimas bei pirmininkavimas Europos Sąjungos Tarybai, užsienio ir gynybos klausimai.

Trečiadienį posėdyje Vyriausybė pritarė 2013 metų veiklos prioritetams ir svarbiausiems darbams, pranešė Ministro pirmininko tarnyba.

Ekonomikos augimo, užimtumo didinimo, skurdo ir socialinės atskirties mažinimo srityje bus dedamos pastangos siekiant parengti specialistų kvalifikacijos žemėlapį, pagerinti sąlygas verslui mažinant administracinę naštą, peržiūrint ir paprastinant licencijų išdavimo tvarkas, teritorijų planavimo procedūras, optimizuojant ūkio subjektų priežiūrą atliekančių institucijų veiklą, teigiama pranešime.

Anot pranešimo, jaunimo nedarbas bus mažinamas įgyvendinant aktyvias darbo rinkos priemones, skiriant paramą darbdaviams įdarbinusiems jaunus žmones, teikiant individualizuotą pagalbą. Įgyvendinant šį prioritetą taip pat numatoma parengti sprendimų projektus dėl kompleksinės mokesčių sistemos peržiūros.

Siekiant šalies finansinio tvarumo, numatomi darbai nacionalinio ir „Sodros“ biudžetų deficitų mažinimui, kovai su kontrabanda, šešėliniu verslu ir korupcija. Bus siekiama didinti valstybės valdomų įmonių ir viešųjų įstaigų veiklos skaidrumą ir efektyvumą, nurodo Vyriausybė.

Siekiant užtikrinti energijos efektyvumo didinimą, Vyriausybė žada skirti dėmesį visuotinei daugiabučių gyvenamųjų namų renovacijai. Energetikos ir transporto srityse numatoma vykdyti darbus įgyvendinant regioninius elektros jungčių ir transporto projektus.

„Didelis dėmesys bus skiriamas švietimo, mokslo, kultūros ir sveikatinimo paslaugų kokybei gerinti ir prieinamumui didinti“, - teigiama pranešime.

Vienas iš svarbiausių Vyriausybės prioritetų – pasirengimas Lietuvos pirmininkavimui ES Tarybai 2013 metų antrąjį pusmetį ir atsakingas pirmininkavimas.

„Bus siekiama, kad pirmininkavimo metu priimti sprendimai užtikrintų Lietuvos prioritetų įgyvendinimą“, - teigia Ministro pirmininko tarnyba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vidma

vidma  portretas
Klausymas O ka dare visyus 23 metu ? dal buvo uzsinojusi pradangynt ekonomika ...........:DDDDDDD

Vytas

Vytas portretas
taip taip- tik tegul nepamirsta gausiai palaistyti ir patresti, kad geriau augtu.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių