A. Avulis: pirmasis Vilniaus dangoraižis bus nugriautas, statomas naujas

  • Teksto dydis:

Pirmasis sostinės dangoraižis Geležinio Vilko gatvėje, šalia prekybos centro „Panorama“, turėtų būti nugriautas, o vietoj jo pastatytas naujas, teigia nekilnojamojo turto (NT) plėtros bendrovės „Hanner“ valdybos pirmininkas Arvydas Avulis.

Jis portalui lrt.lt teigė, kad „Pieštuku“ vadinamas pastatas nebeatitinka rinkos poreikių, jo inžinerinės sistemos yra beviltiškai pasenusios, susidėvėjusios.

„Mes svarstėme du variantus: arba kapitališkai renovuoti, arba tiesiog perstatyti. Kai pasikvietėme projekto autorių Audrių Ambrasą, priėjome išvadą, kad paprasčiau bus jį nugriauti ir pastatyti šalia naują“, – portalui sakė A. Avulis.

Pasak jo, gavus statybos leidimą griovimo darbus būtų galima pradėti kitų metų vasarą.

Geležinio Vilko g. 18A esantis 15 aukštų pastatas buvo pirmasis modernus dangoraižis Vilniuje, jis baigtas statyti 2001 metais. Pastatas ir šalia esantis 0,33 ha sklypas priklauso „Hanner“ fondui „Prime Location Property Fund“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bet_kas

bet_kas portretas
Taip, tarybinių daugiabučių griauti nereikia, reikia sulaukti, kol patys sugrius. Tiems kas nežino - senų senovėje statė naudodami arkines konstrukcijas, t.y. natūralias gamtos spaudimo jėgas. Gelžbetonio konstrukcijos veikia kitaip - ten tempimo/lenkimo jėgos. Gelžbetonyje yra plienas, jis rudyja, maža to rudydamas porėja/plečiasi/trupina supantį betona, t.y procesas progresuojantis. Realiai, visame pasaulyje gelžbetonio konstrukcijos saugiomis laikomos ~ 50 metų.

Durniu laivas \\\\\.../////

Durniu laivas \\\\\...///// portretas
Pastatytas 2001 metais ir jau viskas supuvo.___Supuvėlai statė ir turėtų atsakyti,tai pinigų plovimas ir šunajos mulkinimas,kaip ir su legendiniu stadijonu.___Visas Vilnius,namai 1000'čius metų stovi ir ne tik Vilniuje,kad ir Tarybinės satatybos jau greit 100 ir dar tiek,gal ir ilgiau stovės.___Juodas biznis.__Na Lietuvoje siaubingi dalykai dedasi.

Tik spėjimas

Tik spėjimas portretas
Gal tas pastatas ne tiek morališkai paseno , kiek pasdarė pavojingai nesaugus . Tiesiog nesako tiesos. Kitam - naujoviškam - rastų ir kitą žemės lopinėlį ....
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių