Galimybių gyventi visavertiškai ieškantiems senjorams – naujieji ilgalaikio gyvenimo namai

  • Teksto dydis:

Didelė dalis Lietuvos senjorų, gyvendami neekonomiškuose būstuose, ne tik skiria didžiąją dalį savo pajamų jiems išlaikyti, bet ir jaučiasi vieniši, ne visuomet sulaukia sveikatai puoselėti reikalingos pagalbos. Siekdami vyresniesiems pasiūlyti laimingą senatvę, „Perpetuus“ – Jurbarko r. savivaldybėje esančiuose Klausučiuose, Daugėlos g. 1A-1, įsikūrę ilgalaikio gyvenimo namai – kviečia personalizuotos priežiūros ir rūpinimosi, galimybės įsilieti į bendruomenę ieškančius senjorus įsikurti naujame komplekse, kuriame prieinamos įvairios sveikatinimo paslaugos ir patogumai, reikalingi garbaus amžiaus asmenims.

Vizija – atliepti šiuomečius senėjančios visuomenės poreikius

Sveikatos priežiūros paslaugos – ne vienintelis senjorų poreikis. Pasak „Perpetuus“ vadovės Kristinos Skorupskienės, gerai vyresniųjų gyvenimo kokybei svarbūs ir kiti aspektai, tokie kaip įsiliejimas į bendruomenę, įvairūs užsiėmimai.

„Vienišumas ir izoliacija yra dažni senjorų palydovai, todėl sieksime suteikti ne tik visas sveikatai puoselėti reikalingas paslaugas, bet didelį dėmesį skirsime ir emocinei paramai, psichologinei sveikatai užtikrinti, – sakė K. Skorupskienė. – Mūsų vizija yra visapusiškai gerinti senjorų gyvenimo kokybę, suteikti bendruomenę, kuri leis atrasti naujų draugysčių, užsiimti ne tik individualiomis, bet ir grupinėmis veiklomis,  džiaugtis gyvenimu.“

Idėja: R. Šiaučiūnas (kairėje) ir J. Ellertas neabejoja šio projekto svarba visuomenei. Regimanto Zakšensko nuotr. 

Prie šių gyvenimo namų, jų vizijos įgyvendinimo reikšmingai prisidėjo Robertas Šiaučiūnas ir Josefas Ellertas – jie yra pagrindiniai investuotojai, tikintys šio projekto svarba visuomenei.

„Žmonių poreikiai keičiasi, taigi, atliepti šių dienų lūkesčius ir tinkamai pasirūpinti Lietuvos senjorais – be galo svarbu. Nuo pat pradžių tikėjome šia gražia idėja – juk kiekvienas iš mūsų nori orios senatvės, tad investuoti į projektus, kurie tai gali užtikrinti, – natūralus žingsnis siekiant mūsų, kaip visuomenės, tobulėjimo“, – dalijosi R. Šiaučiūnas.

R. Šiaučiūnui antrina ir J. Ellertas ir teigia, kad tokie projektai – ateitis, padėsianti senjorams išsilaisvinti iš tokių blogybių kaip depresija ar vienišumas gniaužtų.

„Suteikti senjorams tinkamą sveikatos priežiūrą tikrai labai svarbu, tačiau ne visada tai užtikrina gyvenimo kokybę. Dėl šios priežasties labai tikime tokiais naujos kartos senelių namais, kur bendruomenė, senjorų džiaugsmas yra tokios pačios vertybės kaip ir sveikata“, – teigė J. Ellertas.

Moderniame komplekse džiugins druskų kambarys, masažo vonios ir naujos patirtys

„Perpetuus“ komplekse bus apgyvendinama erdviuose kambariuose, teikiamos individualios, senjorų savarankiškumo lygį atitinkančios paslaugos. Anot K. Skorupskienės, čia pagal poreikį bus sudaromi mitybos planai, gydomosios programos, teikiamos reabilitacinės paslaugos, bus lengvai prieinami įvairūs specialistai, užtikrinsiantys, kad kiekvienas gyventojas ar svečias būtų saugus ir aprūpintas.

Iškilmės: (iš kairės) apie įstaigos atidarymą paskelbė Jurbarko rajono meras Skirmantas Mockevičius, „Perpetuus“ vadovė K. Skorupskienė ir objektą įrengusios „Statybos ABC“ atstovas Algimantas Girčys. Regimanto Zakšensko nuotr. 

„Labai svarbu, kad tai, ko labiausiai reikia senjorams, jiems būtų lengvai prieinama – tai vienintelis būdas užsitikrinti visavertį gyvenimą, o tai mums ir yra didžiausias prioritetas. Izoliacija, gyvenimas vieniems, be reikalingos pagalbos, gali būti kupinas psichologinių problemų, – dėstė įmonės vadovė. – Daug dėmesio skiriame apgalvoti, ko gali reikėti džiaugsmingam ir sveikam senjorų gyvenimui, todėl sveikatinimo procedūros, įvairios edukacijos, užsiėmimai, bendrystės kūrimas yra neatsiejama mūsų gyvenimo namų dalis.“

Skatinti senjorus praleisti laiką aktyviau, nenuobodžiauti, lengviau įsilieti į bendruomenę ir džiaugtis visaverčiu gyvenimu šiuose namuose padės tokios sveikatinimuisi ir pramogoms skirtos erdvės kaip druskų kambarys, treniruoklių salė, masažo vonios. „Perpetuus“ komplekse bus organizuojamos įvairios mankštos, suteikiama gyvūnijos draugija ir organizuojamos išvykos, leidžiančios ir toliau tyrinėti naujus horizontus, patirti ką nors naujo.

Regimanto Zakšensko nuotr. 

Ne tik pranašumai senjorams, bet ir naujos darbo vietos gyventojams

„Perpetuus“ vystytojas yra įmonė „Sematix“, kuri pasirūpino, kad netoli Nemuno įsikūręs, apleistas ir jau ilgą laiką nenaudojamas pastatas taptų jaukiais ir erdviais ilgalaikio gyvenimo namais.

Giedriaus Bielskaus, „Sematix“ įmonės vadovo, teigimu, didžiausia motyvacija imtis šio projekto buvo noras senjorams užtikrinti orią senatvę, kurios neslėgtų vien rūpesčiai. Šiuo metu pastate įrengta apie 40 patogių numerių, o vėliau tikimasi plėstis ir įrengti jų dar daugiau.

Regimanto Zakšensko nuotr. 

„Tai gražus ir prasmingas projektas, kurtas atsižvelgiant į tai, ko šiuo metu Lietuvoje trūksta, – teigė G. Bielskus. – Be abejonės, pasidžiaugti reikia ir tuo, kad, įkūrus šiuos senjorų gyvenimo namus Jurbarko regione, vietos žmonės sulauks naujų darbo vietų, o tai rajonams yra labai svarbu.“

Giedrius Bielskus/Regimanto Zakšensko nuotr.

Atverti duris gyventojams „Perpetuus“ komplekse planuojama 2024-ųjų sausio mėnesį.

Rekonstrukcijos projekto autorius – Donatas Bacevičius („DBA projektai“). Interjero autoriai: Vida Vyšniauskienė, Danguolė Ručinskaitė ir Vaiva Balvočienė („Vilius ir partneriai“).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kainos tokios. Nuo 1800 eur./men. dvivieciame kambaryje. Nuo 2000 eur/men, vienvieciame kambaryje. . Lietuvos ubage su 350 eur. pensija, ar igalesi graziai ir oriai cia pagyventi ir numirti? O gal tu esi patriuotas prisivoges milijonus, o gal tavo bobute rozes augino prie Tarybu valdzios ir prisipirko aukselio? Graziai burzujai patieke suda durnai liaudziai, ar ne.

Kodėl nerašot

Kodėl nerašot portretas
O kokia kaina šito malonumo?

nuomone

nuomone portretas
vaikai labai daug savo tevu neziuri,tokia dabar mada ,numesti,palikti,nei skambina nei klausia,ka padet,tik DUOK PINIGU,istatymai,jei numirsi viskas vaikuciams,kurie net laidoti nepades,o gal ir neateis
VISI KOMENTARAI 58

Galerijos

Daugiau straipsnių