Čekijos įmonė už 3,6 mln. eurų įrengs Lietuvos oro erdvės stebėjimo sistemą

  • Teksto dydis:

Stebėjimo, žvalgybos ir kitas technologijas gaminanti Čekijos kapitalo „Omnipol“ grupės įmonė „Era“ už 3,6 mln. eurų įrengs sistemą, leidžiančią Lietuvos oro erdvę stebėti žemesniame (609 metrų) aukštyje, antradienį pranešė valstybės įmonės „Oro navigacija“.

Pasak įmonės vadovo Sauliaus Batavičiaus, plačios aprėpties daugiajutiklinė stebėjimo sistema (angl. Wide Area Multilateration System, WAM) šalies oro erdvės stebėseną „pakels į naują kokybės lygmenį“.

„Įgyvendinus projektą bus užtikrintas stebėjimo paslaugų teikimas aukštesniu kokybiniu lygiu ir platesnėje aprėptyje. Tai reiškia, kad WAM sistema apims visą šalies teritoriją, o oro erdvė bus stebima nuo 2 tūkst. pėdų (609 metrų) aukščio“, – pranešime teigė S. Batavičius.

Jo teigimu, įdiegus naują sistemą tris pavienius įrenginius pakeis arba papildys 30 stočių, sistema bus išskaidyta į daug dedamųjų, ji bus atsparesnė netekus pavienių radarų.

Vilniaus, Kauno, Palangos ir Šiaulių oro uostai taip pat galės naudotis WAM sistemos aprėptimi ir optimizuoti orlaivių artėjimo procesą.

Pasak „Oro navigacijos“, šalyje nuo 2008 metų veikiančios atskirtos Vilniaus, Kauno ir Palangos antrinės radiolokacijos stotys ir užtikrina pakankamą padengimą maršruto oro erdvėje, tačiau dalyje aerodromų pasitelkiama kaimyninių šalių stočių informacija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

GD

GD portretas
Atkatalogui : Be reikalo domiesi.Vistiek nė cento negausi.

atkatologas

atkatologas portretas
kiek % atkatas bus čia?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių