Energetikos ministerija gyvūnų prieglaudoms skirs 1,9 mln. eurų saulės elektrinėms įsirengti

  • Teksto dydis:

Energetikos ministerija paskelbė 1,9 mln. eurų kvietimą gyvūnų prieglaudoms įsirengti saulės elektrines.

Pasak ministerijos, jau yra patvirtinti ir pirmieji keturi projektai. Parama pasinaudojo Beglobių gyvūnų labdaros ir paramos fondas, „Nuaras“, „Šilutės beglobiai“ ir „Būk mano draugas“.

Skelbiama, kad trys iš šių beglobių gyvūnų prieglaudų įsirengs nuosavas saulės elektrines, o viena įsigis elektrinės dalį iš nutolusio saulės parko. Bendra visų įrengtų ir įsigytų elektrinių galia sieks 171 kW.

Energetikos viceministrė Daiva Garbaliauskaitė pažymi, kad ši parama ne tik sumažins gyvūnų globos organizacijų kaštus, bet ir padės joms tapti tvaresnėmis bei energetiškai savarankiškesnėmis.

„Nuosekliai siekiame, kad žaliosios investicijos pasiektų visus visuomenės sluoksnius. Valstybės parama saulės ir vėjo elektrinėms leis gyvūnų gerove besirūpinančioms prieglaudoms dirbti efektyviau, mažinti savo išlaidas už elektros energiją, o sutaupytus pinigus skirti tiesiogiai gyvūnų priežiūrai, maistui ar gydymui“, – pranešime teigė ji.

Paramos priemonę administruoja Aplinkos projektų valdymo agentūra (APVA). Paraiškas galima teikti tol, kol pakaks priemonei skirtų lėšų, bet ne ilgiau kaip iki gruodžio 31 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių