Gera žinia – kauniečių namuose diegs šilumą ir pinigus taupančius sprendimus

  • Teksto dydis:

„Mano BŪSTAS“ savo klientams ketina pasiūlyti naujovę, kuri leis daugiabučių gyventojams gyventi šilčiau, o už šildymą mokėti mažiau.

Planuojama, kad dar šiemet dalyje prižiūrimų daugiabučių namų Kaune bendrovė „Mano BŪSTAS“ nemokamai pradės diegti išmaniuosius šilumos valdymo sprendimus, kurie užtikrins ne tik sklandų šilumos tiekimą, bet ir iki dešimtadalio mažesnes sąskaitas už centralizuotai tiekiamą šildymą.

Taupiau ir šilčiau

Pirmajame etape išmanieji sprendimai bus pradėti diegti didžiuosiuose namuose, o vėliau – ir kituose įmonės administruojamuose daugiabučiuose. Gyventojams išmanūs sprendimai papildomai nekainuos. Jiems dėl to taip pat nereikės atlikti jokių papildomų veiksmų.

Iki šiol šilumos punktai įmonės prižiūrimuose Kauno daugiabučiuose yra reguliuojami senais metodais, kurie ne tokie efektyvūs. Tobulėjant technologijoms atsiveria daug platesnių galimybių optimizuoti resursus ir užtikrinti gyventojams sklandų ir taupesnį energijos resursų vartojimą, efektyvų sistemų veikimą. Būtent išmani stebėsena ir valdysena pamažu atkeliaus ir į „Mano BŪSTO“ klientų daugiabučius namus.

Gyventojams išmanūs sprendimai papildomai nekainuos. Jiems dėl to taip pat nereikės atlikti jokių papildomų veiksmų.

 

 

„Viena iš mūsų įmonės strateginių krypčių – energijos resursų taupymas klientų namuose, todėl dar šiemet pradėsime diegimo darbus, kurių nauda – neabejotina. Šilumos punktuose sumontuosime išmaniąsias šilumos valdymo sistemas, kurios užtikrins sklandų šilumos tiekimą ir taupesnį jos vartojimą“, – sakė „Mano BŪSTO“ Kauno regiono vadovas Valentinas Jerošenko.

Parametrus stebės realiu laiku

Įdiegus išmaniąsias priemones šilumos punktuose, bus žymiai efektyviau paskirstoma šiluma ir dėl to mažės energijos poreikis visame name.

„Pritaikius šią naujovę šilumos sistemos parametrai realiu laiku bus stebimi 24 valandas per parą. Tai sudarys galimybę čia ir dabar keisti šilumos parametrus taip, kad būtų užtikrinamas kuo efektyvesnis energijos resursų vartojimas. Stebėdami temperatūrų pokyčius lauke galėsime greitai priimti atitinkamus sprendimus – sumažinti arba padidinti šilumos tiekimą. Tai labai svarbu, nes realiu laiku vykdoma stebėsena ir pagal tai įgyvendinami sprendimai leidžia optimizuoti šilumos suvartojimą name. Mūsų klientams tai reikš komfortą butuose, taupų šilumos vartojimą ir atitinkamai mažesnes sąskaitas“, – sakė V. Jerošenko.

Mūsų klientams tai reikš komfortą butuose, taupų šilumos vartojimą ir atitinkamai mažesnes sąskaitas.

 

Akivaizdi nauda

Jo teigimu, efektyviai prižiūrimi automatizuoti šilumos punktai šilumos suvartojimą daugiabutyje padeda sumažinti vidutiniškai 8–11 proc. Vadinasi, įdiegus naujovę įmonės klientai gaus iki dešimtadalio mažesnes sąskaitas negu tie, kurių namuose įrengti seni šilumos punktai, o jų priežiūra vykdoma pasenusiomis metodikomis.

Tai, kad išmanieji šilumos valdymo sprendimai pasiteisina, rodo ir kitų miestų, kur „Mano BŪSTAS“ vykdo veiklą, patirtis. Pavyzdžiui, Vilniuje net 82 proc. šilumos punktų „Mano BŪSTO“ specialistai prižiūri pasitelkę išmaniąsias technologijas. Dėl to bendrovės klientai vien tik per praėjusį šildymo sezoną suvartojo 11,1 mln. kWh mažiau šilumos energijos ir sutaupė maždaug 935 tūkst. eurų už centralizuotai tiekiamą šilumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių