Įspėja: suaktyvėjo sukčiai – apsimeta loterijoje dovanojantys automobilius

  • Teksto dydis:

„Lietuvos draudimas“ įspėja neturintis nieko bendro su bendrovės vardu prisidengusiais sukčiais, kurie pastaruoju metu socialiniuose tinkluose platina žinutes apie neva už kelis eurus loterijoje dovanojamus automobilius.

„Sukčiams svarbu patraukti gyventojų dėmesį juos nustebinant, todėl pasitelkiami tokie raktiniai žodžiai, kaip automobilių loterija, sandėlio valymas ir panašiai. Net jei yra minimas konkrečios bendrovės pavadinimas, tai nereiškia, kad pranešimo autorius yra minima bendrovė“, – pabrėžiama trečiadienį išplatintame pranešime.

„Lietuvos draudimo“ saugumo ekspertai gyventojus ragina netikėti tokiais klaidinančiais pranešimais ir juos ignoruoti.

„Galutinis sukčių tikslas paprastai būna išvilioti gyventojų pinigus, gauti prieigą prie asmeninių sąskaitų valdymo arba asmeninių duomenų. Todėl gyventojai perspėjami nesuteikti sukčiams jokių savo prisijungimo prie sąskaitų duomenų, sąskaitų numerių ir kitų finansinių detalių, taip pat neatlikti jokių mokėjimų pavedimų pagal gautas žinutes ar el. pašto laiškus“, – aiškino jie.

Kilus bet kokiems įtarimams, kad sukčiai galėjo gauti asmeninės interneto banko prieigos duomenis, būtina nedelsiant kreiptis į savo banką, pažymima pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių