Kaune – neįprastais skoniais stebinanti mugė: jos pažiba – gurmaniški grybai ir neregėti sūriai

  • Teksto dydis:

Liofilizuoti sūriai ir ledai, duona su rugiagėlėmis bei lietuvio gomuriui neįprasti gurmaniški grybai – tokiomis maisto naujovėmis, apie kurias dar prieš kurį laiką žinojo retas, pasimėgauti galės kiekvienas kaunietis ir miesto svečias. Tiesa, kai kurie skoniai kaip reikiant nustebins, o kartais net šokiruos.

Lapkričio 11–12 dienomis į Kauną jau ketvirtą kartą sugrįžta didelio populiarumo sulaukęs renginys – prekybos centre „Akropolis“ vyks maisto ir gėrimų mugė „Kaunas Food“. Gausybė dalyvių su įdomiais ir egzotiškais maisto produktais bei gėrimais nusidrieks antrajame Kauno „Akropolio“ aukšte. Mugės dalyviai – įdomūs, inovatyvūs ir į tendencijas atsižvelgiantys gamintojai, kuriuos atidžiai atrinko organizatoriai „Festivus“.

„Jau įsitikinome – mūsų lankytojai labai mėgsta išskirtinius skonius, tad džiaugiamės galintys jiems pasiūlyti platų gurmaniškų maisto gaminių asortimentą. Po vienu stogu susiburs gamintojai, kurie nuolat stebina savo idėjomis, tad ką išbandyti ir ką paragauti, ras net tie, kurie, atrodo, jau ragavo viską“, – sakė Kauno „Akropolio“ valdytoja Brigita Kuodytė.

Organizatorių nuotr.

Dėmesys neįprastiems skoniams ir inovatyviam maistui

Organizatoriai užsibrėžė šių metų mugėje lankytojus kaip reikiant nustebinti ir itin didelį dėmesį skirti inovatyviems produktams bei tradicinių ingredientų pateikimui šiandienos rinkai. Taip ir padarė. Šiemet mugės lankytojams bus siūloma ne tik jau pamilta, bet ir kiek neįprasta produkcija – rankų darbo konditerijos gaminiai, vegetariška ir veganiška produkcija, rūšinė kava, arbata ir kombučia, liofilizuoti vaisiai, ekologiški gaivieji gėrimai, taip pat ir šviežios egzotinės gėrybės, maisto gaminiai iš kanapių bei gausybės kitų skonių, pro kuriuos bus neįmanoma praeiti.

Organizatorių nuotr.

„Mugė atspindės šių metų tendencijas. Čia bus galima paragauti ir įsigyti gėrybių, kurios dar retos, tačiau sparčiai įsitvirtinančios rinkoje, pavyzdžiui, reti gurmaniški grybai. Šiuos leis padegustuoti net du mugės dalyviai, savo asortimente siūlantys inovatyvius gaminius, aip pat supažindins ir su kitais jų panaudojimo būdais: ekstraktais ir tinktūromis, džiovintais grybais, jų milteliais ir net desertais“, – vardijo Živilė Kurienytė, „Festivus“ marketingo vadovė.

Organizatorių nuotr.

Ž. Kurienytė sako, kad šiemet mugės lankytojai būtinai turėtų paragauti mugės pažibos – pagal senas latvių tradicijas kepamos duonos su rugiagėlėmis. Nors ją kauniečiai turės galimybę paragauti ir įsigyti pirmą kartą, kitų šalių mugėse šis gaminys išgraibstomas žaibiškai.

Organizatorių nuotr.

„O trokštantys neregėtų naujovių tikrai turi išbandyti liofilizuotus sūrius ir net ledus, kurių jau nereikia šaldyti šaldymo kameroje. Kas tai ir koks jų skonis? Sunkiai apsakomas, reikia pabandyti“, – teigė pašnekovė.

Nemokamame renginyje lankytojai turės progą nusipirkti ne tik maisto, bet ir rankų darbo keramikinių indų.

Organizatorių nuotr.

Mugė „Kaunas Food“ vyks lapkričio 11–12 dienomis nuo 10 iki 21 val., Kauno PC „Akropolis“, antrame aukšte Griunvaldo alėjoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O

O portretas
man gariau kepta šoninė negu vaflizuotas sūris!

yja

yja portretas
o duonelė tiesiog degte sudegusi. matyt ne pečiuj buvus, o laužan įmesta

Ne

Ne portretas
Laikas pereiti i maskoliu kalba su kacapisku zagsejimu
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių