„Lietuvos draudimas“ perėmė „PZU Lietuvos“ verslą Estijoje

  • Teksto dydis:

Lenkijos draudimo grupei PZU priklausanti didžiausia šalies ne gyvybės draudimo bendrovė "Lietuvos draudimas" užbaigė bendrovės "PZU Lietuva" Estijos filialo verslo perėmimą.

"PZU Lietuva" Estijos filialo klientus aptarnaus ir sudarytas sutartis toliau vykdys pavasarį įsteigtas "Lietuvos draudimo" Estijos filialas, teigiama "Lietuvos draudimo" pranešime.

Estijoje esantis filialas teikia ne gyvybės draudimo paslaugas privatiems ir verslo klientams ir užima apie 14 proc. šios šalies ne gyvybės draudimo rinkos. Pasikeitimai nepaveiks esamų filialo klientų, nes yra tik formali procedūra - vykdomi visi esami įsipareigojimai ir sutartys, sudaromos naujos, išlaikomas filialo personalas.

Apie įvykusius pasikeitimus "PZU Lietuva" ir "Lietuvos draudimo" filialai informavo klientus pagal Estijos įstatymų reikalavimus.

Verslo perleidimo sandoriai yra susiję su įsipareigojimais, kuriuos PZU prisiėmė, gavusi Lietuvos Konkurencijos tarybos leidimą įsigyti "Lietuvos draudimą". Taryba pernai spalį suteikė leidimą su sąlyga, kad PZU parduos jai priklausančios bendrovės "PZULietuva" transporto priemonių "kasko" ir turto draudimo verslą Lietuvoje.

PZU, siekdama paspartinti pardavimo procesą ir gauti geresnę kainą, nusprendė parduoti ne dalį verslo, o visą bendrovę "PZU Lietuva". Ją už 54 mln. eurų perka Norvegijos draudimo bendrovei "Gjensidige Forsikring".

Lenkijos PZU "Lietuvos draudimą" ir kitas Didžiosios Britanijos bendrovės RSA draudimo įmones Baltijos šalyse ir Lenkijoje įsigijo už 360 mln. eurų, iš kurių 258 mln. eurų buvo sumokėta už verslą Baltijos šalyse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių