Lietuvos maisto gamintojai ieško pirkėjų Taivane

  • Teksto dydis:

15 Lietuvos maisto pramonės įmonių dalyvauja Taivano sostinėje Taipėjuje vykstančioje maisto produktų bei gėrimų parodoje „Food Taipei Show 2023“, kur tikisi rasti potencialių pirkėjų ir taip išplėsti eksportą į šią Azijos rinką.

Be to, Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) delegacija ketina pasirašyti Lietuvos ir Taivano memorandumą, pranešė ŽŪM.

Delegacijos vadovas, žemės ūkio viceministras Vytenis Tomkus sako, jog abiejų šalių ekonomikos turėtų dar labiau suartėti.

Lietuvos ir Taivano atstovai tarėsi, kaip stiprinti maisto saugumo ir tiekimo grandines, propaguoti lietuviškus produktus, kokios yra lietuviškos jautienos bei kitų maisto produktų perspektyvos Taivano rinkoje.

Taivaniečiai informavo, kad rugsėjį į Lietuvą ruošiasi atvykti Taivano verslo atstovų delegacija, kurioje būtų kuo daugiau maisto produktų importuotojų ir distributorių.

Anot Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūros „LitFood“, parodoje Taipėjuje dalyvauja konsultavimo bendrovė „Fortress Factoring“, rapsų aliejaus gamintoja „Ekko“, maisto pagardų gamintoja „Daumantai LT“, saldumynų gamintojos „Choco Group“, „Mulate“ ir „Rūta“, viena didžiausių Lietuvos alkoholio gamintojų „MV Group Production“, alaus gamintoja „Švyturys-Utenos alus“, žemės ūkio bendrovių grupė „Groward Group“, ekologiškų produktų gamintojos „Ekomera“ ir „Ustukių malūnas“, mėsos perdirbėja „Krekenavos agrofirma“, bendrovės „Fermoso“  ir „Pakalnės namai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bartusevičius

bartusevičius portretas
kodėl nepaminėta Mėslita?

Nerašo

Nerašo portretas
Kinijoj nuosmukis?

Proletarui

Proletarui portretas
Apie ka jus cia peizejate, valstieciu patvoriniai?
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių