Ministerija imasi Valstybinės ligonių kasos vadovo paieškų

  • Teksto dydis:

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) antradienį pranešė paskelbusi konkursą Valstybinės ligonių kasos (VLK) direktoriaus pareigoms eiti.

„Valstybinė ligonių kasa kartu su teritorinėmis ligonių kasomis yra esminis sistemos dalyvis, kuris subalansuoja pacientų ir gydymo įstaigų poreikius. Nuo institucijos įžvalgų, nuoseklaus veikimo ir savalaikės reakcijos dažnai priklauso ir visos sistemos sveikata“, – sako ministras Arūnas Dulkys.

Pretenduoti į VLK direktoriaus pareigas kviečiami asmenys, turintys aukštąjį universitetinį išsilavinimą, magistro kvalifikacinį laipsnį arba jam lygiavertę aukštojo mokslo kvalifikaciją, ne mažesnę kaip trejų metų vadovaujamo darbo patirtį, atitinkantys reikalavimus, būtinus darbui su įslaptinta informacija.

Pasak pranešimo, laukiami kandidatai, turintys strateginį mąstymą ir aiškią viziją pokyčiams bei inovacijoms, taip pat būtina išmanyti sveikatos sistemos prioritetus, turėti stiprius komunikacinius įgūdžius, gebėti operatyviai reaguoti į pokyčius ir juos valdyti.

Prašymų dalyvauti konkurse laukiama iki sausio 16 dienos.

VLK turi užtikrinti apdraustųjų privalomuoju sveikatos draudimu sveikatos priežiūrą, kompensuojant jos išlaidas, skaidriai ir efektyviai naudojant Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) lėšas.

Šių metų PSDF biudžetas sudaro 3,461 mlrd. eurų, planuojamas PSDF rezervas 2024-ųjų pradžioje siekia 637,4 mln. eurų, tiek pat jis turėtų siekti ir metų pabaigoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Busiu vadas visu tu ligoniu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių