Paskelbta IAE Korporatyvinių reikalų departamento vadovė

Užsienio reikalų ministerijos (URM) kanclerė Inga Černiuk laimėjo atranką į Ignalinos atominės elektrinės Korporatyvinių reikalų departamento direktorės pareigas.

Apie tai penktadienį BNS patvirtino pati I. Černiuk.

Ji nurodė, kad į pareigas turėtų būti paskirta sulaukus teisėsaugos ir žvalgybos institucijų pažymų.

„Darbo pradžia – nuo rugsėjo 30 dienos“, – sakė I. Černiuk.

IAE vadovas Linas Baužys sako, jog šiuo metu elektrinėje vyksta esminis transformacijos etapas, todėl norima, kad įmonės administravimas būtų modernus, efektyvus ir orientuotas į ateitį.

„Departamento veikla yra viena iš varomųjų įmonės jėgų, užtikrinančių, kad įmonės procesai vyktų sklandžiai ir atitiktų aukščiausius vadybos standartus. Naujai administracijos vadovei keliamas tikslas – suvaldyti šią svarbią sritį, įdiegti pažangius sprendimus ir užtikrinti įmonės veiklos efektyvumą“, – IAE pranešime sakė L. Baužys.

Pasak jo, IAE skelbiami vadovų konkursai paskutiniu metu susilaukia didžiulio susidomėjimo. Pastarajame konkurse dalyvavo 47 kandidatai, iš kurių 24 buvo pakviesti pokalbiui.

„Iš kitų kandidatų Inga išsiskyrė savo pasiekimais procesų valdymo srityje, ilgamete darbo patirtimi valdybose, energetikos sektoriaus ir viešojo sektoriaus specifikos išmanymu, kas jai leis greičiau imtis esminių darbų ir pasiekti šiai pozicijai keliamus tikslus“, – sakė L. Baužys.

Pasak jo, departamentas turi šešis skyrius: Teisės, Darbuotojų saugos ir sveikatos, Transporto, Ūkio, Dokumentų valdymo ir administravimo, Žmonių ir organizacijos vystymo.

I. Černiuk URM kanclere dirba nuo šios Vyriausybės kadencijos pradžios 2020 metais. 2012–2017 metais ji dirbo Energetikos, 2017–2019 metais – Susisiekimo ministerijų kanclere, 2019–2020 metais – Turto banko generalinio direktoriaus pavaduotoja.

Ji taip pat yra dirbusi „Klaipėdos naftos“, „Epso G“, „Registrų centro“ valdybose ir stebėtojų tarybose.

I. Černiuk yra antroji kanclerė, baigiantis šios Vyriausybės kadencijai pastaruoju metu susiradusi kitą darbą.

Neseniai Viešojo valdymo agentūros direktore paskirta Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos kanclerė Ana Selčinskienė.

Ministerijų kancleriai yra politinio pasitikėjimo pareigūnai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių