Registrų centras: daugiausia santuokų šiemet sudaryta rugpjūtį

  • Teksto dydis:

Šių metų vasarą daugiausia santuokų buvo sudaryta rugpjūtį, o populiariausia data buvo rugpjūčio 24-oji. Šią dieną susituokė 467 poros, skelbia Registrų centras.

Registrų centro duomenimis, populiariausios šių metų tuoktuvių datos buvo trijų vasaros mėnesių – birželio, liepos ir rugpjūčio – šeštadieniai. Tačiau į dešimtuką taip pat pateko ir vienas rugsėjo šeštadienis.

„Vasara – ne tik atostogų, bet ir vestuvių sezonas. Jau seniai nieko nestebina, kad daugiausiai porų žiedus sumaino būtent vasaros savaitgaliais, o tiksliau – šeštadieniais. Pastaruosius keletą metų pastebima, kad į populiariausių santuokų datų dešimtuką patenka ir bent vienas rugsėjo savaitgalis, kuris pagal įregistruotų santuokų skaičių netgi lenkia kai kuriuos birželio ar liepos savaitgalius. Pavyzdžiui, šių metų rugsėjo 7-ąją susituokė per 230 porų“, – pranešime teigė Registrų centro Duomenų sprendimų ir analizės departamento vadovė Aistė Gudaitienė.

Pasak Registrų centro, populiariausia santuokos sudarymo data šiais metais buvo rugpjūčio 24-oji, šeštadienis – šią dieną amžinos meilės įžadais apsikeitė net 467 poros. Palyginti, pernai populiariausia vestuvių data buvo rugpjūčio 19-oji, kai susituokė 352 poros.

Tarp populiariausių šių metų vestuvių datų galima rasti dar du rugpjūčio šeštadienius: rugpjūčio 10-ąją, kai susituokė 321 pora, ir rugpjūčio 17-ąją, kai susituokė 294 poros.

Populiariausių vestuvių datų dešimtuke, kaip įprastai, galima rasti ir liepos savaitgalius: liepos 20 dieną susituokė 316 porų, liepos 27 dieną – 290, liepos 13 dieną – 225. Aktyviai jaunavedžiai tuokėsi ir birželio 22 dieną (257 santuokos), birželio 15 dieną (228) ir birželio 8 dieną (216).

Registrų centro duomenimis, iš viso šiais metais MEPIS įregistruota beveik 11 tūkst. santuokų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
o kiek numirė santuokoje ir kiek išsiskyrė , kas vedybų/skyrybų - bobų dulkintojas čempionas ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių