Po švenčių piniginėje švilpauja vėjai? 12 patarimų, kaip „Lidl“ apsipirkti pigiau ir sutaupyti

  • Teksto dydis:

Nuvilnijus šventiniam šurmuliui kai kuriems naujus metus tenka pasitikti susiveržus diržus: galbūt piniginę patuštino dovanos artimiesiems ar išlaidos gausiam Kalėdų stalui, o gal slidinėjimo išvyka svetur ar pasilepinimas lankant šventinius renginius. Ne paslaptis, kad nemažą išlaidų dalį kiekvieną mėnesį sudaro maistui skiriami pinigai. Ką daryti, kad mityba nenukentėtų, o išlaidos taptų mažesnės?

„Egzistuoja daugybė būdų, kaip nedideli elgesio pakeitimai gali sumažinti kasdienes išlaidas maistui – dalį šių pirkėjai turbūt jau taiko, kitus galbūt yra primiršę, o apie kai kuriuos net negirdėję. Apsipirkimų metu sąžiningai taikydami daugumą šių patarimų, pirkėjai netrukus gali pastebėti reikšmingai sumažėjusias išlaidas“, – teigė „Lidl Lietuva“ rinkodaros departamento vadovė Kristina Mažeikytė.

Sekite akcijas parduotuvių programėlėse, leidiniuose, internetinėse svetainėse. Šios priemonės leidžia pirkėjams susipažinti su vykdomomis akcijomis, prekėms taikomomis nuolaidomis ir įsigyti gaminių palankesnėmis sąlygomis.

„Pastebime, kad „Lidl Plus“ programėlėje itin didelio populiarumo sulaukia kuponai, kuriais pasinaudoję pirkėjai prekę gali įsigyti už 1 centą. Programėlė suteikia pirkėjui individualų, sutaupyti leidžiantį pasiūlymą, pakviečia dalyvauti įvairiuose mini žaidimuose, pavyzdžiui, „Trink ir laimėk“. Kai programėlės naudotojo apsipirkimo suma per mėnesį pasiekia tam tikrą dydį, yra atrakinami specialūs nuolaidų kuponai – tai gali būti galimybė įsigyti tam tikrų prekių už 1 centą, o pasiekus galutinį apsipirkimo sumos tikslą – suteikiama nuolaida visam krepšeliui. Programėlė taip pat primena apie tokias prekybos tinklo vykdomas akcijas kaip „Superiniai“, „Superšeštadienis“ ar „XXL savaitė“; pateikiami partnerių pasiūlymai ir iki 30 proc. siekiančios nuolaidos įvairioms paslaugoms, bilietams, kelionėms“, – apie papildomą galimybę sutaupyti naudojantis programėle kalba „Lidl“ atstovė.

„Lidl Lietuva“ archyvo nuotr.

Jei gyvenate netoli kelių skirtingų tinklų parduotuvių, galite atlikti bandymą – palyginti prekių kainas tų parduotuvių programėlėse, interneto puslapiuose ar leidiniuose. Galbūt pastebėsite reikšmingą kainų skirtumą, kuris pasufleruos, kurį prekybos tinklą verta rinktis dažniau.

Atkreipkite dėmesį į privačių prekių ženklų produkciją. Norintiems sutaupyti, pravartu dažniau atkreipti dėmesį į privačių prekių ženklų produkciją, kuri įprastai būna pigesnė nei žinomų prekių ženklų gaminiai.

„Taip yra dėl to, kad privačių prekių ženklų gaminiams neskiriamos papildomos išlaidos rinkodarai. „Lidl“ daugumą prekių užsako itin dideliais kiekiais kartu su visa „Lidl“ grupe, o tai leidžia užtikrinti dar palankesnes kainas. Atidžiai sekame ir kontroliuojame gamybos procesus, naudojamas medžiagas ir taip užtikriname, kad mūsų privačių prekių ženklų produktai būtų kokybiški. Prekybos tinklas „Lidl“ skiria didelį dėmesį privačių prekių ženklų produkcijai – net 90 proc. asortimento sudaro būtent tokie produktai“, – pastebėjo K. Mažeikytė.

Susidarykite pirkinių sąrašą. Įprotis į parduotuvę vykti su pirkinių sąrašu sumažina tikimybę įsigyti produktų, kurių neprireiks ar be kurių būtumėte puikiai apsiėję.

„Lidl Lietuva“ archyvo nuotr.

„Pirkinių sąrašą reikėtų sudaryti atlikus turimų maisto produktų namuose reviziją ir suplanavus savaitės maisto meniu – tada bus aiškiau, kiek ir kokių prekių tiksliai reikės. Toks sąrašas pagreitins ir palengvins apsipirkimą bei leis išvengti impulsyvių pirkinių“, – teigė K. Mažeikytė.

Pirkdami įvertinkite produkto kilogramo ar litro kainą. Anot K. Mažeikytės, taisyklė, kad perkant didesnę pakuotę galiausiai sutaupoma, beveik visada pasitvirtina.

„Produktai, esantys mažesnėse pakuotėse, kainuoja daugiau – tuo galite įsitikinti pažiūrėję į kilogramo ar litro kainą. Tai tinka tiek kalbant apie maisto produktus, tiek apie buitines prekes ar kitas priemones. Taip pat pirkdami mažesnes pakuotes, turėsite dažniau vykti į parduotuvę papildyti pasibaigusias atsargas – gaišite laiką, eikvosite automobilio degalus. Jeigu pastebite, kad pirkdami dideles pakuotes ne visada spėjate suvartoti maisto produktus ir kartais juos tenka išmesti, kad taip nenutiktų, dalį produktų stenkitės užšaldyti“, – patarė K. Mažeikytė.

Apsipirkinėkite rečiau, bet po daugiau. Apsipirkimas didesniais kiekiais įprastai lemia ir retesnį apsilankymą parduotuvėje, o tai reiškia, kad sutaupysite laiko bei išlaidų transportui, jei į parduotuvę vykstate automobiliu. Šį laiką galima skirti naujo recepto paieškai, kuris leistų sveikai ir įdomiai panaudoti anksčiau įsigytus produktus.

Nepraeikite pro nukainotas prekes. Tokių prekių lentynose dažnai atsiduria ir produktai, kurių galiojimas artėja prie pabaigos, tačiau jie puikiai tinkami vartoti, nepraradę maistinių ar skonio savybių. Jiems „Lidl“ tinkle standartiškai taikoma 30 proc. nuolaida. Pigesnių produktų įsigyti galima ir pasirinkus „Lidl“ parduotuvėse esančius „Geradarių maišelius“, kuriuose atsiduria netobulos išvaizdos, bet vartoti puikiai tinkami vaisiai ir daržovės.

„Lidl Lietuva“ archyvo nuotr.

Suplanuokite, kiek daugiausiai galite išleisti. Peržiūrėkite pastarųjų mėnesių čekius, išlaidas maistui ir kitiems pirkiniams bei kritiškai įvertinkite, kiek daugiausiai galite išleisti vieno apsipirkimo metu ir to laikykitės. Dedami prekes į krepšelį, kainas sumuokite mintyse ar naudodami skaičiuotuvą, kad neperžengtumėte suplanuotos sumos.

Stenkitės apsipirkinėti ne piko valandomis. Pastebima, kad pirkiniams išleidžiamą sumą gali žymiai išauginti nepatogios apsipirkimo sąlygos, pavyzdžiui, pirkėjų antplūdis parduotuvėje.

Stenkitės apsipirkinėti ne piko valandomis. Pastebima, kad pirkiniams išleidžiamą sumą gali žymiai išauginti nepatogios apsipirkimo sąlygos.

 

„Alkūnėmis stumdantis su kitais klientais mažiausiai norėsis lyginti produktų kainas – galvosite apie tai, kaip greičiau pasprukti namo. Kad taip nenutiktų, į parduotuvę stenkitės vykti tada, kai jos užimtumas mažesnis, pavyzdžiui, ryte arba vėliau vakare, jau po piko valandų. „Lidl“ parduotuvių užimtumą patogiai galima patikrinti ir „Lidl Plus“ programėlėje“, – pastebėjo K. Mažeikytė.

Dažniau stenkitės apsipirkinėti vienas. Pastebima, kad apsipirkinėjant be šeimos narių – sutuoktinio, vaikų – yra lengviau susikaupti ir tą padaryti greičiau. Apsipirkinėjimas vienam padės nesiblaškyti, išvengti impulsyvių pirkinių, o tai yra ypač aktualu apsiperkant su mažamečiais vaikais, kurių prašymams kartais sunku atsispirti, todėl stenkitės kartais apsipirkti ir be šeimos narių.

Sumažinkite krepšelyje esančių brangių produktų. Patikrinkite, kokie maisto produktai jūsų pirkinių krepšelyje yra brangiausi ir apgalvokite, ar negalite sumažinti jų kiekio bei paieškoti pigesnių ir gal net sveikesnių alternatyvų. Pavyzdžiui, dažnai valgantiems mėsos patiekalus dietologai ragina tokį maistą rinktis 2 kartus per savaitę – organizmui tiek pakanka, kad būtų aprūpintas naudingomis medžiagomis.

„Mažiau vartoti mėsos, ypač raudonos, naudinga ne tik siekiant pagerinti sveikatą, bet ir palaikant aplinkosaugos iniciatyvas, mažinant ekologinį pėdsaką. Mėsos produktus gali puikiai atstoti baltymų turintys ankštiniai produktai“, – sakė „Lidl Lietuva“ rinkodaros departamento vadovė.

Rinkitės sezoninius vaisius ir daržoves. Tiek vasarą, tiek rudenį parduotuvėse gausu sezoninių vaisių ir daržovių, išaugintų pas vietos ūkininkus. Sprendimas rinktis sezonines prekes leis jums ne tik sutaupyti, bet ir valgyti šviežesnius, sveikesnius produktus ir elgtis tvariau.

„Lidl Lietuva“ archyvo nuotr.

Apsipirkinėkite nebūdami alkani. „Akys didesnės už pilvą“ – skelbia liaudies išmintis ir perspėja apie pavojų, kad būdami alkani galime pasielgti neracionaliai, pavyzdžiui, parduotuvėje maistui išleisti gerokai daugiau nei planavome ir įsigyti nebūtinų pirkinių.

„Alkanas žmogus būna nekantrus, irzlus, todėl didėja tikimybė, kad apsiperkant bus pasielgta neracionaliai – ne tik įsigytas užkandis greitam alkio numalšinimui, bet ir brangesnė prekė, nes neužteks kantrybės kainų palyginimui“, – sakė K. Mažeikytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mobiliaks

mobiliaks portretas
pala pala,kodel Lidl tiri zinot mano mobilaus turini , tai lindimas i privatuma.

ukininkas

ukininkas portretas
Ko tie sportininkai milijonieriai,kurie reklamavo vokieti pas mus neperka.nes yra pinigu ligoniai.

žmogus

žmogus portretas
Veza viso pasaulio atliekas ,naikindami musu ukininkus . Vokieciai daugiausiai su sipirke musu zemiu..
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių