Moterų metų automobiliu išrinktas „Kia EV9“

  • Teksto dydis:

Geriausiu 2024 m. moterų automobiliu pasaulyje išrinktas elektrinis „Kia EV9“.

Stiprūs kandidatai

„Metų moterų automobilis“ (angl. „Women's Worldwide Car of the Year“, WCOTY) – vienintelis pasaulyje konkursas, kuriame savo verdiktą skelbia vien tik moteriškosios lyties automobilių apžvalgininkės. Šio konkurso idėjos autorė – Naujosios Zelandijos automobilių žurnalistė Sandy Myhre.

Prieš balsuodamos, 75 automobilių žurnalistės iš 52 šalių kruopščiai išbandė daugybę modelių ir nuodugniai įvertino kiekvieną jų aspektą.

Pirmame balsavimo ture iš 63 pretendentų buvo atrinkti geriausi atskirų kategorijų modeliai: „Volvo EX30“ (šeimos automobiliai), 5-osios serijos BMW (dideli automobiliai), „Kia EV9“ (SUV), „Volkswagen Amarok“ (4x4 ir pikapai) ir „Aston Martin DB12“ (išskirtiniai automobiliai).

Vėliau iš šių finalininkų buvo išrinktas laimėtojas – „Kia EV9“.

„Šiemet rinkimus iš dalies apsunkino tai, kad visi kandidatai buvo ypač stiprūs. Kiekvienas finalininkas turėjo pakankamai nuopelnų, dėl kurių jam būtų galima skirti trofėjų. „Kia EV9“ įveikė savo varžovus, nes šis automobilis gali patenkinti platų spektrą vartotojų poreikių“, – pažymėjo WWCOTY vykdomoji prezidentė Marta Garcia.

„EV9“ yra puiki transporto priemonė, kai šaltą žiemą tenka brautis per pusnis.

Kupinas technologijų

Specialisčių sprendimas, paskelbtas po kruopščios konkurentų analizės, išskiria nugalėtoją iš visų elektrinių SUV modelių. Įspūdingu talpumu pasižymintis septynvietis elektromobilis yra pirmasis toks savo segmente.

Nepaisant 5 m ilgio, automobilis išlaiko gerus aerodinaminius rodiklius, o tai prisideda prie didesnio jo našumo. „EV9“ ne tik demonstruoja pažangiausią šiuolaikinį dizainą, bet ir yra kupinas modernių technologijų. Jo bateriją galima itin sparčiai įkrauti, o iš jos – ir kitus išorinius prietaisus.

„Kia EV9“ yra taisykles keičiantis žaidėjas. Tai automobilis, apie kurį kada nors apžvelgdami praeitį sakysime: štai nuo tada atsirado įperkami, patogūs naudoti ir visų vairuotojų trokštami elektromobiliai. Jokios kitos transporto priemonės kūrėjai tiek nerizikavo: jie gerokai stumtelėjo projektavimo ir inžinerijos ribas“, – sakė viena iš komisijos eksperčių Tanya Gazdik (JAV).

Puikus žiemą

„Elektromobilumo paplitimas priklausys nuo to, ar elektros energija varomi modeliai užpildys daugumą segmentų. „Kia EV9“ salonas pritaikytas šeimoms, o jo vairavimo pojūtis panašų į modelio su benzininiu varikliu, tik jis nepalieka jokių išmetamųjų teršalų. Šis automobilis turėtų palenkti širdis pirkėjų, kurie dar neįpratę prie elektros pavaros ir norėtų likti prie jiems įprastų transporto priemonių“, – teigė Jil McIntosh iš Kanados.

„Išskirtinai erdvus, įvairioms paskirtims tinkamas elektromobilis. Jo elektrinė keturių ratų pavara taip pat įrodė savo galimybes, o dėl skirtingų vairavimo režimų „EV9“ yra puiki transporto priemonė šiaurietiškomis žiemomis, kai tenka brautis per pusnis. Išbandžiau automobilį spaudžiant daugiau nei 25 °C šalčiui ir apsidžiaugiau, kad „EV9“ šaltu žiemos oru elgėsi kaip įprastas prabangus automobilis: greitai įšilo, o nuvažiuojamam atstumui minusiniai laipsniai didelės įtakos neturėjo. Puikus Korėjos automobilių gamintojo pasiekimas“, – pažymėjo žurnalistė Ylle Rajasaar iš Estijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

amerikos

amerikos portretas
moterų? Kaip pasakytų vienas klasikas - tai kažkokia tai gėda.

Jonui

Jonui portretas
o kodė ne iš avanso , gali biški trūkti ?

Jonas

Jonas portretas
Žmona sakė algą gaus ir nusipirks
VISI KOMENTARAI 3

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių