Seimo komitetas – už tai, kad greičio matuoklių įrengimas būtų įtvirtintas įstatyme

Seimo Ekonomikos komitetas trečiadienį bendru sutarimu pritarė įstatymo pakeitimams, nustatantiems greičio matuoklių įrengimo keliuose tvarką.

Komiteto pirmininkas Kazys Starkevičius sako, kad dabartinė praktika yra ydinga, nes už visą procesą – tiek matuoklių parinkimą, skaičių, išdėstymą, įrengimą, priežiūrą, kontrolę ir kita – atsakinga viena institucija – Lietuvos automobilių kelių direkcija, pranešė Ekonomikos komiteto biuras.

Todėl Seimo nariai inicijavo Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pakeitimus, kuriais siūloma detalizuoti matuoklių įrengimo tvarką.

Komiteto nuomone, pastaraisiais metais kilęs jų įrengimo bumas nėra vienintelė ir neatidėliotina priemonė, siekiant užtikrinti saugų eismą keliuose.

Kelių direkcijos vadovas Marius Švaikauskas mano, kad greičio matuokliai priverčia vairuotojus laikytis leistino greičio.

„Jų nebuvimas, kai vairuotojai žino tą informaciją, sąlygoja greičio viršijimus dvigubai. 192-tame kilometre kelio Vilnius-Kaunas-Klaipėda per mėnesį buvo užfiksuota 350 greičio viršijimo atvejų, kai greitis buvo leistinas 130 km per valandą, o siekė ir 200 ir 260 km“, – komitete teigė M. Švaikauskas. 

Tuo metu, pasak liberalo Andriaus Bagdono, matuoklių įrengimui turi būti parinkti avaringi ruožai: „Tam, kad gelbėtų žmonių gyvybes ir užtikrintų saugų visų vairuotojų važiavimą keliuose“.

Konservatorius Paulius Saudargas įsitikinęs, kad „daug efektyviau“ greičio matuoklis veiktų ten, kur yra kitų ribojimų, pavyzdžiui, draudimas lenkti, blogas matomumas, vingis. 

„Tada greičio matuoklis duos pridėtinę vertę“, – tvirtino P. Saudargas. 

Pasak jo, daugiausia avarijų įvyksta dėl prastos dangos, netinkamo kelkraščių pločio, atitvarų, tvorų nuo gyvūnų, apšvietimo: „Į tai turime investuoti“.  

A. Bagdonas, be kita ko, tikino, kad Lietuvoje surenkama tik 16 proc. skirtų baudų už kelių eismo taisyklių pažeidimus.

„Akivaizdu, kad greičio matuoklių skaičius yra aiškiai per didelis, institucijos negali sužiūrėti visų baudų ir nėra galimybės surinkti“, – komitete teigė jis. 

Kelių direkcija trečiadienį pranešė stabdanti visus greičio matuoklių pirkimo konkursus, kuriems įgyvendinti buvo skirta 2 mln. eurų, Be to, bus tobulinama matuoklių įrengimo tvarka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

greičio matuoklius reikėtų įrengti tik ypač pavojinose,

greičio matuoklius reikėtų įrengti tik ypač pavojinose, portretas
kelio - gatvės ruožuose, taip yra daroma PRANCŪZIJOS,VOKIETIJOS ŠVEICARIJOS ir kitose VAKARŲ valstybėse , o be pagrindo Lietuvoje įrengtus matuoklius b ū t i n a kuo greičiau pašalinti ir VALSTYBEI nustoti, lyg ELGETAI , negarbingai p a s i p i n i g a u t i .

aaa

aaa portretas
o virsija tai beveik vien uzdienietiski numeriai ukrai kazachai baltarusiai kurie baudu ir taip nemoka LT biudzetui,skundesi kad tik 40%susirenka ar maziau.

lesyklėlė

lesyklėlė portretas
užsidarė su visais aptarnavimo dividendais, kazkas 2 mln nebeisavins
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių