Vasarą – ledas ant kelio?

  • Teksto dydis:

Slidi kelio danga – ne vien žiemą pasitaikantis reiškinys. Būti budriems reikia ir vasarą, kai po karštų dienų ir teršalų kiekio apsineša kelio danga ir vairuotojas gali nesuvaldyti automobilio, praneša LNK.

Būkite atsargūs vairuodami vasarą. Keliai gali būti slidūs ir nuo plikledžio. Šis reiškinys atsiranda su pirmu lietumi po aukštų temperatūrų periodo.

Vasarinis ledas atsiranda po kaitros su pirmais lietumis. Susikaupusios dalelės, dulkės, alyva, purvas sustingsta ant kelių. Lyjant kelio danga tampa riebi, todėl ir labai slidi. Didžiausias pavojus vairuotojams kyla vos pradėjus lyti.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

„Tai gali būti padangų guma, suodžiai, pasklidę iš išmetamųjų vamzdžių, alyva, gali būti ir dulkės, kurios susidaro ant kelių. Dėl jų susikaupimo per lietų susidaro plėvelė, ji labai slydi“, – įspėjo VIAS instituto atstovas spaudai Benoit Godart.

Vasarinis ledas pavojingas tuo, kad jo nesimato. Tad dar prieš sėdant prie vairo rekomenduojama įvertinti kelio būklę.

„Būtina sumažinti greitį, pailginti stabdymo kelią ir būti labai budriems pavojingose vietose, būtent ten, kur automobiliai sustoja, nes, kai jie vėl pajuda iš vietos, dalelės ir pasklinda ant kelio“, – teigė B.Godart.



NAUJAUSI KOMENTARAI

būna

būna portretas
Tai - ledas. Esu papuolęs vasarą prie +25 ir saulėta. Kažkuriame tarpe A1 praėjo kruša ir atkarpa 100m pavirto ledu, nedaug trūko, kad būčiau griovyje ratais į viršų. keistas fenomenas.

KAS ČIA PER KLIEDESYS ?!.

KAS ČIA PER KLIEDESYS ?!. portretas
Tai ledas ar slidus paviršius ?!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių