Dėl Lietuvą siaubiančios audros numatomi Vilniaus viešojo transporto vėlavimai

Dėl Lietuvoje pirmadienį siaučiančios audros numatomi ir sostinės viešojo transporto vėlavimai.

Daugelyje Vilniaus vietų autobusai ir troleibusai nebeturi galimybės pravažiuoti

Susisiekimą Vilniuje prižiūrinti savivaldybės įmonė JUDU („Susisiekimo paslaugos“) įspėja, kad dėl sudėtingų oro sąlygų ar susidariusių kliūčių, daugelis Vilniaus autobusų ir troleibusų gali vėluoti, o dalis jų tiesiog nebegali pasiekti stotelių.

„Daugelyje vietų autobusams ir troleibusams nėra galimybės pravažiuoti dėl nuvirtusių medžių ir nutrūkusių elektros laidų“, – rašoma JUDU „Facebook“ paskyroje.

Kaip teigia paslaugų tiekėjas, 9 val. duomenimis dėl nuvirtusių medžių Sakališkių g. negali pravažiuoti 76 maršruto autobusai, Lazdynėlių g. tapo nepravažiuojama 21 maršruto autobusams, Žaliųjų ežerų g. – Gulbinėlių g. maršrutu nepravažiuoja 121 maršruto autobusai, o Dvaro g. nepravažiuoja 32 maršruto autobusai.

Taip pat JUDU įspėja, kad dėl nutrūkusių elektros laidų bei gedimų tinkle, neveikia šie šviesoforai: Anatakalnio g. – Šilo g., Žirmūnų g. 67 ties LIDL prekybos centru, Ateities g. – Bitinikų g., Rinktinės g. – Olimpiečių g. – Žvejų g., Kalvarijų g. – Gerulaičio g. ir Ateities g. – Baltupio g.

Gyventojų prašoma keliones atidėti, o jeigu jos būtinos – planuotis iš anksto ir su laiko atsarga.

ELTA primena, kad, Lietuvoje nuo sekmadienio vakaro siaučiant stipriam vėjui ir lyjant gausiam lietui, ugniagesiai visoje šalyje maždaug 400 kartų vyko šalinti nuvirtusių medžių.

Daugiausia pranešimų gauta iš Alytaus apskrities, Marijampolės, Kauno, Klaipėdos, Tauragės ir Vilniaus apskričių.

Tuo metu energijos skirstymo operatorius ESO ankstų rytą skelbė, kad dėl stichijos elektros neturi daugiau nei 160 tūkst. vartotojų.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba skelbia, kad pirmadienio dieną daugelyje rajonų lietus, Rytų Lietuvoje daug kur smarkus. Kai kur galima perkūnija. Vėjas šiaurės vakarų, vakarų, 16–21, kai kur 22–27 m/s. Aukščiausia temperatūra 16–21 laipsniai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių