Gautas leidimas Lengvosios atletikos maniežo statyboms Vilniuje

  • Teksto dydis:

Gautas leidimas Lengvosios atletikos maniežo statyboms Vilniuje, Žirmūnuose, pirmadienį pranešė „Vilniaus vystymo kompanija“.

Naujasis sporto centras bus statomas pagal konkursą laimėjusios architektų studijos „IMPLMNT architects“ projektą. Lengvaatlečiams skirtą sporto kompleksą, kuriame galėtų treniruotis apie 500 įvairių sporto šakų atstovų, atverti planuojama 2026 metais.

„Sporto infrastruktūros objektai – viena iš prioritetinių Vilniaus miesto vystymo krypčių. Lengvosios atletikos maniežas tikėtina taps viena svarbiausių miesto sporto bazių tiek dėl savo modernaus išdėstymo, tiek dėl patogios vietos mieste“, – pranešime cituojamas Vilniaus meras Valdas Benkunskas.

Lengvosios atletikos maniežas bus statomas Žirmūnuose, 1,3 ha ploto teritorijoje šalia Tuskulėnų dvaro ir Sovietų okupacinio režimo aukų memorialo komplekso.

„Vilniaus vystymo kompanijos“ vizualizacija.

Pastatas bus dviejų aukštų. Cokoliniame aukšte įsikurs apšilimo erdvė, kur numatyta įrengti tolimojo metimo (ieties, disko) sektorius, rutulio stūmimo sektorius ir 60 metrų ilgio sprinto trasą su keturiais bėgimo takeliais. Čia taip pat bus įrengtos atskiros sporto salės, viena jų – išskirtinai aukšto meistriškumo atletams treniruotis. Cokolyje taip pat atsiras dopingo kontrolės posto patalpos ir persirengimo kambariai. 

Šioje pastato dalyje veiks ir kavinė, į kurią bus galima patekti ne tik iš vidaus, tačiau ir nuo pėsčiųjų ir dviračių tako palei Neries upę. 

„Vilniaus vystymo kompanijos“ vizualizacija.

Didžiojoje maniežo erdvėje pirmame aukšte projektuojami 200 metrų ilgio šešių takelių bėgimo takas, 60 metrų ilgio aštuonių takelių sprinto takas, šuolių į aukštį, šuolių į tolį ir trišuolio sektoriai, taip pat šuolių su kartimi bei rutulio stūmimo sektoriai. Šalia numatytas inventoriaus sandėlis ir erdvė, kur sportininkai galės susikaupti prieš varžybas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
kodėl gi ne stadiona jau pastatė galima ir manieža pastatyt.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių