Pilaitėje prasidės naujo lopšelio-darželio su baseinu statybos

  • Teksto dydis:

Darželių laukiančioms jaunoms vilniečių šeimoms džiugi žinia – pasirašyta rangos sutartis dėl darželio augančiame Pilaitės rajone. Planuojama, kad mažieji darželį galės pradėti lankyti 2026-aisiais. Numatoma, kad ugdymo įstaigą galės lankyti iki 320 vaikų: 16 ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupių po 20 vaikų.

„Pilaitė yra vienas iš nedaugelio Vilniaus rajonų, kuriuose turime erdvės viešosios infrastruktūros plėtrai. Todėl rajonas jau turi puikų pavyzdį, kaip turi atrodyti šiuolaikiška gimnazija – mokykloje dera moksleivių, pedagogų ir vietos bendruomenės poreikiai. Pilaitės darželis taip pat bus šiuolaikinės ikimokyklinio ugdymo įstaigos pavyzdys. Joje suprojektuotas baseinas leis nuo mažumės pratinti vaikus prie aktyvaus gyvenimo būdo. Tokių darželių sostinėje atsiras ir daugiau. Projektuojami darželiai Pašilaičiuose, Šnipiškėse, Verkiuose“, – sakė Vilniaus miesto meras Valdas Benkunskas.

Modernus, daugiau kaip 3 tūkst. kv. m vaikų darželis turės nedidelį baseiną mažyliams. Pagrindiniame pastate bus įrengtos universalių matmenų ikimokyklinukų ir priešmokyklinukų grupės, administracinės ir pagalbinės patalpos, sporto (aktų) salė, valgykla ir kt., o baseinas su visa reikiama technika – priestate.

Naujas darželis bus dviejų aukštų, U formos plano, pastate suformuotas erdvus holas, iš kurio patenkama į bendrą veiklų salę, baseino zoną, administracines patalpas ir vaikų grupes. Pastate suprojektuotos 4 atskiros laiptinės su atskirais įėjimais iš lauko. Turintiems specialiųjų poreikių bus įrengtas liftas. Vidiniame kieme – terasa renginiams, sporto užsiėmimams.

Mokslo paskirties pastatas darniai integruosis į aplinką, atspindės šiuolaikiškas ir inovatyvias architektūros ir statybos tendencijas, universalaus dizaino principus, o inžineriniai sprendiniai užtikrins efektyvų energijos vartojimą.

Planuojama, kad darželio statyba Tolminkiemio g. 11A galėtų prasidėti dar šią vasarą. Darbus atliks įmonė „Gilesta“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių