Į sostinę suvažiavę ūkininkai įvardijo tikrąsias protesto priežastis: apie mus yra begalės mitų

Streikuojantys ūkininkai neabejotinai atkreipė visos šalies dėmesį – vietoje to, kad jų traktoriai snaustų iki pavasario sėjos angaruose, jie raižo Vilniaus gatves. Ūkininkai norėtų miestiečių supratimo, jog žemės ūkyje galioja tokios pat taisyklės, kaip ir didžiuosius prekybos centrus lyginant su smulkiaisiais verslais. Vieni stambūs ir turtingi, kiti – smulkūs ir dirbantys tam, kad išgyventų, o ne praturtėtų.

„Visuomenėje yra begalės mitų apie ūkininkus. Vienas iš jų – apie naujus traktorius. Neva, ūkininkai suvažiuos su naujais, moderniais traktoriais, kurie kainuoja po 200 tūkstančių eurų. Žmonės klausia, kaip ūkininkai taip gerai gyvena, iš kur jie turi tiek pinigų?! Tačiau mes jiems atsakome, kad tie traktoriai yra ne mūsų, o bankų. Jie įsigyti lizingu ir mes mokame beprotiškai didelius procentus. Mūsų traktoriai nėra prabangos prekė. Tai yra mūsų darbo įrankis“, – sakė Mažeikių krašto ūkininkas Mindaugas Gudelis.

„Būti jaunu ūkininku Lietuvoje yra labai sudėtinga. Iš amžiną atilsį tėvo perėmėme dalį ūkio, po to įkūrėme ir savo. Plėtėme, stengėmės, o netvarkingas žemes ir pievas, kurių niekam nereikėjo, pavertėme dirbamomis žemėmis. O šiai dienai turime važiuoti į Vilnių, nes tos pievos, kurias sutvarkėme, virto daugiametėmis pievomis. Anekdotai, ne kitaip“, – sakė 31-erių metų ūkininkas.

Ūkininkų ir kitos temos laidoje „TOP 3“ pirmadieniais–ketvirtadieniais , 21 val. per TV3. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha  portretas
Kuo verslas kaime skiriasi nuo verslo mieste, miestiečiai taip pat lizinginiais automobiliais važinėja, moka palūkanas už kreditus paimtus būstui įsigyti ir neturi jokių lengvatų. Karbauskiniai , užvertę mėšlu visą Lietuvą, springstantys nuo europinės paramos, amžinai bandantys išvengti mokesčių, reikalaujantys pigesnių degalų , atstovaujantys 4 procentus Lietuvos ekonomikos ir vaidinantys maitintojus, gadina miestiečių infrastuktūrą ir trukdo jiems dirbti .

Atsibodo

Atsibodo portretas
Subsidijos, kompensacijos, lengvatos. Ir visokios varkės, kurias suka laisvalaikiu. Gal gana čia jiem Vilniuj šūdą savo trint ir gyvent iš mūsų mokesčių.

Parazitai ir tiek

Parazitai ir tiek portretas
Parazitai ir tiek! Nutraukite subsidijas pagaliau, kiek gi galima! Tegul iesko kitos profesijos, jei nesugeba net ir is jiems dalinamu milzinisku subsidiju gyventi!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių