Žmonės pasakė, ką mano apie žemdirbių protestą: graži paroda

  • Teksto dydis:

Į Vilnių antradienį nuo ankstyvo ryto atvažiavo ūkininkų technika iš visos Lietuvos. Šimtai traktorių užblokavo Vilniaus centrą. Žemdirbiai čia pradeda kelias dienas truksiančius protestus priešais valdžios langus reikalaudami, kad jiems ekonomiškai skaudūs sprendimai būtų atšaukti. Prezidentūra sako, kad kai kurie premjerės Ingridos Šimonytės kabineto sprendimai buvo klaida.

Vilniečiai, kurių rytinę kasdienybę sujaukė ir dar kelias dienas jauks suvažiavę žemdirbiai, teigia, jog spręsti šį konfliktą galima kitais būdais.

„Šitame kontekste atrodo bauginančiai. Kažkaip manau, kad šį konfliktą galima spręsti kitais būdais“, – teigė moteris.

„Graži paroda“, – juokėsi vyras.

„O būna kada jie neprotestuoja?“ – teiravosi vyriškis.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Kiti gyventojai – palaikė ūkininkus.

„Šaunuoliai, elgiasi kaip Vokietijoje. Tik abejoju ar valdžia išgirs“, – svarstė praeivė.

„Kažkas netikėto Vilniuje. Smagu“, – džiaugėsi vyras.

Pasitaikė ir neutralių praeivių.

„Vis tiek eini į parduotuvę, perki, kad ir kiek bekainuotų. Valgyt tai reikia, išgyvent reikia, biudžetą surinkti irgi reikia. Manau, kad valdžia išgirs, o jeigu ne, tai pamatys“, – kalbėjo moteris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

A

A portretas
Kiek traktorių, kokie visi gražūs... Ūkininkams ačiū už bulves, morkas, kopūstus, burokėlius, svogūnus ir kitas lietuviškas daržoves, už sėklas, už sodinukus ir daigelius. Laukiame pavasario...

Nieko nebus vyrai.

Nieko nebus vyrai. portretas
Be reikalo važiavot.Žmones ne būkit pavydus ūkininkams.Sekmes.

Kad suvaziavo,

Kad suvaziavo, portretas
tai puiku! Gal ir kiti bailiai vergai supras,kad ne ju "balsavimas" svarbus,o ju reakcija i ponu priespauda ir isnaudojima! Deja,reikalavimai - tikrai parodiniai! Ne ministrus keisti reikia,o santvarka! Visa tai vyksta tik todel,kad pries rinkimus,valdziai neparanku griebtis represiju. Bet dar neaisku,ar nebus dalyviai "istatymiskai" is2lkinti veliau,visokiu patikru ir inspekciju! Nes musu visu palaikymo - kaip ir nerasta! O tai - terpe susidorojimui.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių