Vilniaus meras: bus iš naujo vertinamos ąžuolo nukirtimo aplinkybės Ceikinių gatvėje

  • Teksto dydis:

Vilniaus meras Valdas Benkunskas pirmadienį pranešė, kad prokuratūra turės iš naujo vertinti brandaus ąžuolo nukirtimo sostinės Ceikinių gatvėje aplinkybes.

„Nenustosiu siekti, kad miestui būtų atlyginta už padarytą žalą dėl neteisėtai nukirsto Ceikinių gatvės ąžuolo. Šioje istorijoje turime naujienų – teismas tenkino mūsų skundą ir panaikino abu ankstesnius Prokuratūros nutarimus, kuriais buvo nutrauktas ikiteisminis tyrimas dėl Ceikinių gatvės ąžuolo nukirtimo“, – socialiniame tinkle paskelbė meras.

Anot jo, konstatuota, kad ankstesniuose nutarimuose didelė žala asmens teisėms ir interesams buvo nepagrįstai sutapatinta tik su Aplinkos ministerijos paskaičiuota 2889 eurų žala gamtai.

Nutartyje pažymėta, jog savivaldybė kreipėsi gindama būtent bendruomenės interesus ir akcentuota, kad anksčiau buvo nepakankamai įsigilinta į moralinę žalą, kurią daliai visuomenės padarė ąžuolo nukirtimas.

Mūsų visų tikslas – kad daugiau nepasikartotų savavališki kirtimai.

„Faktinės aplinkybės dėl medžio nukirtimo iš naujo bus vertinamos ikiteisminiame tyrime. Mūsų visų tikslas – kad daugiau nepasikartotų savavališki kirtimai, todėl turime pakloti pamatą naujam etiškam miesto plėtros standartui“, – teigė V. Benkunskas.

Vilniaus apylinkės prokuratūra rugsėjo viduryje atmetė V. Benkunsko skundą ir paliko galioti ankstesnį nutarimą nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl Ceikinių gatvėje gegužę nupjauto ąžuolo.

Nutartyje pabrėžta, kad nekilnojamojo turto bendrovė, nukirsdama ąžuolą, nesilaikė įstatymuose nustatytos tvarkos ir padarė neteisėtą veiksmą, tačiau nesant didelės žalos, padarytos asmens teisėms ir teisėtiems interesams, dėl kurio realizavimo asmuo galėtų būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, prokuroras padarė pagrįstą išvadą, kad nepadaryta nusikalstama veika.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip tai taip ,ale....

taip tai taip ,ale.... portretas
padaryta itin didelė žąla miestui ir miestiečiams . Nekalbant apie moralinės žąlos dydį ,kuris tą statybų kontorą aplamai turėtų privest prie šimtaprocentinio bankroto .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių