Vilniaus universitetas palydės praėjusius akademinius metus

  • Teksto dydis:

Penktadienį 14 val. Vilniaus universiteto bendruomenė susirinks į mokslo metų pabaigos iškilmes „Finis anni academici“. Šv. Jonų bažnyčioje ceremonijos metu bus pagerbti labiausiai universitetui nusipelnę akademinės bendruomenės nariai, absolventai, gavę Magna cum laude diplomus, geriausių magistro baigiamųjų darbų autoriams Lidija Lubienė įteiks Dr. Bronislovo Lubio labdaros ir paramos fondo stipendijas.

Šiais metais VU suteikta Dr. Bronislovo Lubio labdaros ir paramos fondo parama padvigubėjo. Gegužę VU mokslininkų ir tyrėjų inovacinei veiklai fondas skyrė 57 924 Eur (200 000 Lt).

Praėję metai svarbūs ir tuo, kad išrinktas naujasis rektorius prof. Artūras Žukauskas. „Džiaugiamės gausiu mūsų šaunių absolventų buriu, jų pasiekimais, tačiau ateityje universiteto laukia ir nauji iššūkiai – stoti į vieną gretą su pažangiais Europos universitetais, kurti lankstesnę studijų organizavimo ir studijų kokybės valdymo sistemas, didinti studijų tarptautiškumą. Be to, universiteto laukia rimti pokyčiai mokslinių tyrimų novatoriškumo skatinimo, bendruomenės atvirumo bei atsakingumo didinimo ir partnerystės aktyvinimo srityse“, – teigia rektorius.

2014–2015 mokslo metais VU iš viso baigė 4460 absolventų.

„Didžiuojuosi, kad mokiausi didžiausiame Lietuvos universitete, patenkančiame į 4 proc. geriausiai vertinamų universitetų pasaulyje. Studijuodama VU Gamtos mokslų fakultete ne tik gausiai papildžiau savo turimų žinių bagažą, gavau gyvenimiškos patirties, bet ir aktyviai dalyvavau Studentų atstovybės veikloje. Šiame universitete studentai matomi, išklausomi ir tikrai yra išgirstami“, – sakė aplinkotyros ir aplinkotvarkos magistrantūros studijas šiemet baigusi Janina Greiciūnaitė.

Studijomis VU džiaugiasi ir tarptautinių santykių ir diplomatijos magistrantūros programą baigęs Paulius Dukavičius. „Įdėta pakankamai daug darbo ir pastangų, todėl gautas diplomas atrodo pelnytai pasiektas“, – kalbėjo Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto absolventas.

Birželio 26-oji – VU alumnų diena. Universiteto absolventai, pateikę diplomo kopiją, nemokamai gali aplankyti universiteto architektūrinio ansamblio kiemelius, pasigrožėti senamiesčio panorama iš Šv. Jonų bažnyčios varpinės, apžiūrėti bibliotekos istorines P. Smuglevičiaus ir Baltąją sales, pasivaikščioti po Botanikos sodą Kairėnuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių