Vilniuje bus galima pasitikrinti dėl odos vėžio ir melanomos

Vilniuje, Rotušės aikštėje, nuo 11 iki 16 valandos gyventojai galės pasitikrinti dėl odos vėžio ir melanomos – vyksta kampanija „Euromelanoma“. Medikai jos metu taip pat teiks naudingą informaciją ir patarimus apie šias ligas.

Pasak medikų, odos ligų rizika didėja per ilgai būnant tiesioginiuose saulės spinduliuose, neatsargiai deginantis bei lankantis soliariumuose. Lietuvos dermatovenerologų draugijos prezidentė Matilda Bylaitė-Bučinskienė sako, kad saugoti savo odą reiktų jau dabar, prasidėjus šiltajam sezonui.

Pasak profesorės, einant į lauką ilgiau negu pusvalandžiui, rekomenduojama užsidėti kepuraitę, akinius nuo saulės, dėvėti ilgas kelnes bei drabužius ilgomis rankovėmis, o atviras kūno vietas kas pora valandų tepti apsauginiu kremu.

Medikai pataria kartkartėmis apžiūrėti savo odą ir, radus neaiškių pakitimų, nedelsiant kreiptis į gydytoją dermatologą.

„Euromelanoma“ – kampanija, kurią organizuoja Europos dermatoonkologų asociacija. Šia akcija siekiama užkirsti kelią odos vėžiui ir melanomai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
o anksciau nebuvo galima?

Aldona

Aldona portretas
Klaipėdoje nuo vasario mėnesio bandau užsiregistruoti pas gydytoją: ir internetu, ir telefonu, ir gyvai stovėjau eilėje, tačiau užregistravo 14 žmonių ir - registracija baigta visam mėnesiui. Bandysiu birželio mėnesį
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių