Šalį sukrėtusio įvykio atomazga: agresyvią moterį nušovusį policininką teis dėl jos nužudymo

Pernai gruodį agresyvią moterį Vilniaus rajone nušovęs policijos pareigūnas bus teisiamas dėl jos nužudymo viršijus įgaliojimus ir piktnaudžiavimo tarnyba.

ELTA primena, kad Vilniaus rajone, Baraškų kaime, buvo nušauta medikus ir policijos pareigūnus puolusi moteris, ji daužė kastuvu medikų automobilį.

Medikai išsikvietė policiją. Pareigūnai įvairiais būdais bandė ją raminti, malšinti, bet moteris su peiliu puolė juos.

Į moterį pareigūnas paleido kelis šūvius, nuo vieno jų moteris mirė.

Siekiant sutramdyti agresyvią moterį, naudotos dujos, elektros impulsinis prietaisas „Taser“.

Tačiau, kaip teigė policija, moteris nereagavo, specialiosiomis priemonėmis jos sutramdyti nepavyko.

„Kaltinamajame akte nurodoma, kad, siekdamas sulaikyti asmenį pareigūnas neišnaudojo visų jo turėtų galimybių veikti kitaip, klaidingai įvertino būtinosios ginties situaciją ir panaudojo šaunamąjį ginklą nesant neišvengiamo pavojaus jo ar kitų asmenų gyvybei bei sveikatai, todėl moters žūtis kvalifikuotina kaip nužudymas“, – rašoma prokuratūros pranešime.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas po to, kai 2023 m. gruodžio 12 d. policijos pareigūnas, atvykęs į įvykio vietą, panaudojo tarnybinį šaunamąjį ginklą, dėl ko žuvo įvykio vietoje buvusi moteris.

Per tyrimą nustatyta, kad tą dieną Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato  pareigūnų ekipažas gavo Operatyvaus valdymo skyriaus pranešimą apie moters keliamą grėsmę greitosios medicininės pagalbos brigados medikams.

Apie 14.50 val. atvykę į privataus gyvenamojo namo kiemą Vilniaus rajone, policijos pareigūnai sutiko ten jų laukusią greitosios medicininės pagalbos brigadą, kuri informavo apie moters elgesį ir jos sveikatos būklę.

Į iškvietimo vietą atvyko ir antras policijos ekipažas.

Maždaug po 10 min. nuo atvykimo buvo panaudotas tarnybinis šaunamasis ginklas.

Medicininė pagalba nukentėjusiajai buvo pradėta teikti nedelsiant, tačiau dėl patirtų sužalojimų sunkumo ji mirė įvykio vietoje.

Prokuratūra teigia, kad per ikiteisminį tyrimą buvo surinkti objektyvūs ir detalūs duomenys apie faktines šio tragiško įvykio aplinkybes, gauti liudytojų parodymai, įvairių sričių specialistų, ekspertų išvados, analizuoti aktualūs pareigūnų veiklą reglamentuojantys teisės aktai bei kiti reikšmingi duomenys. 

Ikiteisminį tyrimą atliko Specialiųjų tyrimų tarnyba, tyrimui vadovavo Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Tuo metu policijos generalinis komisaras išreiškė palaikymą kaltinimų sulaukusiam pareigūnui.

„Esu įsitikinęs, kad pareigūnas vykdė duotą priesaiką – ginti kiekvieną pilietį, kuriam gresia realus pavojus ir šaunamasis ginklas buvo paskutinė priemonė, saugant save ir medikus nuo realios grėsmės. Pareigūnas nebus paliktas vienas – ir toliau užtikrinsime tiek teisinę, tiek kitą pareigūnui reikalingą pagalbą, siekdami apginti jo teisėtus interesus, užtikrinti kokybišką gynybą Vidaus tarnybos statuto ir kitų teisės aktų nustatytais pagrindais“, – rašoma Policijos departamento paskelbtame policijos generalinio komisaro Renato Požėlos komentare apie teismui perduotą pareigūno bylą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė portretas
Nevykėlį, paleidusį į bobą net penkis šūvius, būtina nuteisti ir ilgam. Matyt, buvo apsišikęs iš baimės. Tokiam tik vištas ganyti, o ne policijoj dirbti.

O šiap

O šiap portretas
Šaunant iš mentovsko makarovo gasiokas toks, kad nuo šūvių ačiau esantiams turėjo būti nemalonus.

JONAS

JONAS portretas
Tas suskis Jasiukevičius bande rinkti ukram pinigus bet nesigavo priekvaišai matyt taiko i seima baisu kokie idijotai puola žmones Minedo partijos gaidys
VISI KOMENTARAI 113

Galerijos

Daugiau straipsnių