Keturis butus Viršuliškių daugiabutyje surijo liepsnos: nuo sprogimo drebėjo aplinkinių namų langai

Daugiabučiame penkių aukštų name Vilniuje įvyko keli sprogimai, dega keturi butai, evakuojami gyventojai. Ugniagesiams sunku patekti prie gaisro židinio.

„Turimais duomenimis, dar vyksta atviras degimas, yra sugriuvusios konstrukcijos ir sudėtinga prieiti prie gaisro židinio. Gesinimo darbai vyksta pilna apimtimi“, – BNS antradienį apie 13.30 val. sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) atstovė Edita Zdanevičienė.

Manoma, kad gaisro židinys yra viename iš butų.

Anksčiau E. Zdanevičienė BNS sakė, kad iš degančio daugiabučio į ligoninę išvežti keturi žmonės.

„Pažeistos namo konstrukcijos – griuvo perdanga degančiuose butuose“, – teigė PAGD atstovė.

L. Balandžio/BNS nuotr.

Spėja priežastį

Gaisro gesinimui sutelktos didelės ugniagesių pajėgos – aštuonios autocisternos, dvejos automobilinės kopėčios, veikia darbų koordinavimo štabas, į įvykio vietą taip pat buvo nusiųsti keturi policijos ekipažai, Energijos skirstymo operatoriaus (ESO) specialistai, medikai, Aplinkos ministerijos ir Vilniaus savivaldybės atstovai.

Dėl ko įvyko sprogimas, kol kas nežinoma. Tačiau spėjama, kad priežastis – dujos.

ESO atstovė Rasa Juodkienė BNS sakė, kad namo gyventojams buvo tiekiamos dujos maisto gaminimui

„Mūsų darbuotojai labai operatyviai nuvyko į įvykio vietą, dujų tiekimas namui yra nutrauktas“, – BNS sakė R. Juodkienė.

Pasak jos, maždaug prieš pusmetį šiame daugiabutyje buvo atliktas dujų sistemos patikrinimas, tačiau „blogų dalykų nebuvo užfiksuota“.

„Košmaras kažkoks“

Apie įvykį pranešta Vilniaus miesto savivaldybės Civilinės saugos specialistams, kad būtų galima spręsti dėl degančio daugiabučio žmonių apgyvendinimo. Ugniagesiai kol kas neturi informacijos, kiek žmonių evakuota ir kokiam skaičiui reikės suteikti laikinus būstus.

„Atvykus ugniagesiams, per du aukštus – ketvirtame ir penktame aukšte – gaisras apėmęs keturis butus, iš vieno buto išgelbėtas žmogus, jis išvežtas“, – BNS sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) atstovė Edita Zdanevičienė.

Per evakuaciją penkto aukšto gyventojai nukeliami kopėčiomis.

Feisbuko grupės „Reidas Vilniuje | Trikojis Vilniuje“ nuotr.

Kaip pranešė Bendrasis pagalbos centras, antradienį apie 11.16 val. Bendrajame pagalbos centre skubiosios pagalbos tarnybų ryšio numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Viršuliškių gatvėje, 101 numeriu pažymėtame daugiabučiame name įvyko sprogimas ir atvira liepsna dega keli butai.

Į įvykio vietą išsiųstos Vilniaus valdybos priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos, informacija apie įvykį perduota Vilniaus apskrities greitosios medicinos pagalbos stočiai.

Socialiniuose tinkluose pasirodė vaizdų iš nelaimės vietos. Internautai teigė, kad sprogimo garsas buvo baisus.

„Košmaras kažkoks. Sprogimas buvo toks, kad aplinkinių namų langai drebėjo...“ – tikino Vytautas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ignalinos AE

Ignalinos AE portretas
ateity ,matyt tokiu sprogimu dauges?

Įtariu,

Įtariu, portretas
kad čia švenčių pasekmės. Nespėjo buto gyventojas išsiblaivyti. Iš pradžių paleido dujas, o paskui uždegino degtuką. Arba išvis pamiršo uždaryti dujas ir nusprendė parūkyti.

Deja

Deja portretas
Kodėl butuose netikrinamas dujų pajungimas ,skaitiklis ir pan.??
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių