Gaisras Vilniaus daugiabutyje: nukentėjo penki žmonės, viename butų galėjo būti likęs vaikas

Į darželį netoli užsidegusio daugiabučio Vilniuje, Viršuliškėse, perkelti jo gyventojai, tuo metu vaikai iš šios ugdymo įstaigos buvo evakuoti.

„Tai tarpinė vieta, kad žmonės nestovėtų lauke, laikinai gali prisiglausti darželio aktų salėje“, – BNS antradienį sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) atstovė Edita Zdanevičienė.

Savo ruožtu ugniagesiai toliau gesina kiek anksčiau antradienį po sprogimo daugiabutyje kilusį gaisrą.

Darbams vadovaujantis ugniagesys Vytautas Nenartavičius žurnalistams sakė, kad per gaisrą nukentėjo penki žmonės, o viename butų galėjo būti likęs vaikas.

„Matyt, skaudžiausia informacija yra tai, kad galimai viduje yra likęs vaikas (...) Ta informacija tokia... Mes ją gavome iš motinos, kuri išvežta į ligoninę, tiksliau kol kas pasakyti negalime“, – teigė jis.

„Dėl daugiabutyje Viršuliškėse kilusio gaisro evakuoti 30 butų gyventojai, dabartinėmis žiniomis nukentėjo penki žmonės. Vilniaus miesto savivaldybė rūpinasi laikinu gyventojų apgyvendinimu“, – savo „Facebook“ paskyroje pranešė V. Benkunskas.

 

 

Į įvykio vietą atvyko ir vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė, ji teigė, kad laikinu žmonių apgyvendinimu pasirūpins savivaldybė.

„Buvau susisiekusi su Vilniaus miesto meru, aptarėme su juo situaciją, žmonėmis bus pasirūpinta“, – teigė ministrė.

Tuo metu sostinės valdžia nurodė, kad žmonės bus apgyvendinti viešbučiuose.

„Pastato būklė dar yra vertinama. Laukiame dar ekspertų išvadų. Pagal tai priklausys, kada gyventojai, ar galės grįžti į pastatą“, – BNS sakė savivaldybės atstovas Gabrielius Grubinskas.

 

 

Nukentėjusiame name šiuo metu nėra nei vandens, nei šildymo.

„Degusiuose butuose yra sugriuvusios namo perdangos. Užgesinus gaisrą bus vykdomi baigiamieji darbai – kad degimas neatsinaujintų, ardomos konstrukcijos ir panašiai. Tie darbai tikrai užtruks. Įvykio aplinkybės dar gali pasikeisti – galime turėti ir ne tokių džiugių naujienų“, – portalui kauno.diena.lt teigė PAGD atstovė.

Gaisro gesinimui sutelktos didelės ugniagesių pajėgos – aštuonios autocisternos, dvejos automobilinės kopėčios, veikia darbų koordinavimo štabas, į įvykio vietą taip pat buvo nusiųsti keturi policijos ekipažai, Energijos skirstymo operatoriaus (ESO) specialistai, medikai, Aplinkos ministerijos ir Vilniaus savivaldybės atstovai.

Dėl ko įvyko sprogimas, kol kas nežinoma.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
GAISRAS DAUGIABUTIJE TAI GALIMAI IŠ NENUSTATITO NAIKINTUVO LENKIJOJE Į VILNIŲ PALEISTA RAKETA...Aiškiai matyti pataikymo vieta iš išorės...Dujų sprogimas buna iš vidaus ir namas apskaičiuojamas tokiai nelaimei kad kiti butai nenukentėtų...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių