Didelis gaisras sostinėje: ugniagesių pajėgos paliko gaisravietę

Vilniaus ugniagesių pajėgos baigė daugiau nei parą trukusius savo darbus gaisravietėje Panerių gatvėje ir ketvirtadienio vakarą su savo technika grįžo atgal į komandų vietas.

„Apie 20 valandą priešgaisrinės pajėgos baigė savo darbą ir išvyko į tarnybos vietas“, – Eltai penktadienio rytą sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriaus specialistas Saulius Žilinskas.

ELTA primena, kad gaisras Panerių gatvėje 56 esančiame automobilių sąvartyne kilo trečiadienio vakarą. PAGD teigimu, pranešimas apie gaisrą buvo gautas 18.32 val.

Į gaisrą buvo išsiųstos gausios ugniagesių gelbėtojų pajėgos. Jos atvyko per penkias minutes po gauto pranešimo apie kilusį gaisrą.

Gaisro vietoje ugniagesiai dirbo visą naktį. Ugnis buvo apėmusi apie 1300 kv. m plotą, kuriame degė perdirbimui paruošti naudoti automobiliai ir jų dalys. Ugniagesiams pavyko nuo ugnies apsaugoti tris šalia esančius sandėliavimo ir gamybinius pastatus, nemažai įvairios technikos ir greta esančius ESO priklausančius didelės galios transformatorius. Ketvirtadienio rytą, 5.32 val., buvo paskelbta gaisro likvidacija.

 

„Gaisro gesinimas buvo labai sudėtingas. Degė apie 9 metrus siekiančios metalo krūvos. Gaisro gesinime dalyvavo apie 60 ugniagesių gelbėtojų, 9 gaisrų gesinimo ir gelbėjimo automobiliai, štabo automobilis bei kvėpavimo organų apsaugos priemonių automobilis,“ – sakė gaisro vietoje dirbęs Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Civilinės saugos skyriaus viršininkas Donatas Gurevičius.

Vilniaus apskrities policijos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl aplinkos apsaugos arba gamtos išteklių naudojimo taisyklių pažeidimo.

Tas, kas pažeidė šias teisės aktų nustatytas taisykles, jeigu dėl to atsirado sunkių padarinių aplinkai, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki šešerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių