Prokuratūra: tyrimas dėl kunigo K. Palikšos įtariamų seksualinių nusikaltimų nutrauktas pagrįstai

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras patvirtino, kad ikiteisminis tyrimas dėl Vilniaus arkivyskupijos kanclerio Kęstučio Palikšos įtariamų seksualinių nusikaltimų prieš tuo metu nepilnamečiu buvusį vaikiną nutrauktas pagrįstai, antradienį pranešė prokuratūra.

Rugpjūčio 31 dieną sprendimą nutraukti ikiteisminį tyrimą priėmė Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras.

Ikiteisminis tyrimas šioje istorijoje nutrauktas antrą kartą.

Kunigas K. Palikša buvo patrauktas baudžiamojon atsakomybėn jaunuoliui pranešus, kad 2018–2020 metais jį, nepilnametį asmenį, dvasininkas privertė lytiškai santykiauti, tačiau praėjusių metų lapkritį įtarimai dėl to buvo panaikinti, nepavykus įrodyti, jog jaunuolis buvo verčiamas tai daryti.

Šiemet naujienų portalui „Delfi“ paskelbus 19-mečio liudijimą, kad su Vilniaus arkivyskupijos kancleriu ir parapijos rezidentu K. Palikša jis palaikė intymius santykius, kai jam tebuvo 15 metų ir už tai ne vienus metus gavo dideles sumas, birželio 1-ąją ikiteisminis tyrimas buvo atnaujintas.

Atnaujintas ikiteisminis tyrimas buvo atliekamas dėl nepilnamečio privertimo lytiškai santykiauti, lytinės aistros tenkinimo pažeidžiant nepilnamečio asmens seksualinio apsisprendimo laisvę ir neliečiamumą bei seksualinio priekabiavimo.

Šis tyrimas rugpjūčio 31-ąją prokuroro nutarimu vėl nutrauktas konstatavus, kad dvasininkas nepadarė veikos, turinčios nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.

„Atliekant ikiteisminį tyrimą konstatuota, jog šioje byloje tirtų seksualinių santykių metu jaunuoliui buvo daugiau negu 16 metų, seksualiniai santykiai vyko abipusiu sutarimu“, – teigiama prokuratūros pranešime.

Šį nutarimą apskundus aukštesniajam prokurorui, pastarasis konstatavo, kad buvo atlikti visi įmanomi procesiniai veiksmai, imtasi visų priemonių surinkti tyrimui reikšmingus duomenis bei ištirti bylos aplinkybes, tačiau gauti duomenys neleidžia daryti išvadų, kad asmens atžvilgiu buvo padarytos kokios nors seksualinio pobūdžio nusikalstamos veikos.

Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro nutarimas atmesti skundą gali būti dar skundžiamas ikiteisminio tyrimo teisėjui.

K. Palikšai anksčiau skirta bauda už pornografinio turinio laikymą.

Jį apskundęs jaunuolis nuteistas už 7 tūkst. eurų pasisavinimą iš dvasininko.

Istorijai iškilus viešumon Vilniaus arkivyskupijos kurija pranešė pradėjusi tyrimą dėl K. Palikšai mestų kaltinimų, pats kunigas nusišalino nuo visų pareigų bažnyčioje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kunigus pedofilus ir visu rusiu iskrypelius

kunigus pedofilus ir visu rusiu iskrypelius portretas
viena uzslaptintu 75 metams konservatliberastine KGB esnyku organizacija siuo metu skura pardavus ir iskeitus y uoliu Sororso , Svabo , Geitso bendramincius su stabu Briuselyje -ten ju visas rinktinis gyvatynas susirinkes

palaiko

palaiko portretas
Tai va, vaikeli, nešok prieš kunigus ir prokurorus. Jie vieni kitus palaiko.

re

re portretas
O tiek ziniasklaida puole, tiek kaltino, ir snipstas... Lengva sugriauti zmogaus gyvenima smeiztu
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių