Visi sukame galvas, kokiais patiekalais pradžiuginti savo artimuosius. Gamtininkai kviečia galvoti ne tik apie patiekalų skonį, bet ir apie jų poveikį gamtai ir klimatui.
Kalėdinių vaišių valgiaraštis daugelio šeimininkių jau apgalvotas, o toms, kurios nesuskubo, tikrai pravers virtuvės šefo, kulinarijos laidų ir knygų autoriaus Alfo Ivanausko šventinės idėjos. Nepailstantis skonių ieškotojas ir pats nuolat sugalvoja kažką naujo šventiniam stalui, ir kitus ragina būti kūrybiškais.
Pasitinkant didžiausias metų šventes, kiekvienas nori jų sulaukti ramiai ir be papildomo streso. Kai kuriems pasiruošimas Kalėdoms gali tapti tikru galvos skausmu. Visi nori, kad maistas ant šventinio stalo būtų skanus ir džiugintų artimuosius, tačiau ruošiantis paskutinę dieną, gali aplankyti įvairūs netikėtumai. Kad virtuvėje prieš šventes streso būtų mažiau, verta kruopščiai planuoti ir pasiruošti iš anksto.