Ukrainoje kalinama Tymošenko negalės gydytis užsienyje

Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius sekmadienį atmetė prielaidą, kad kalinama buvusi šalies premjerė Julija Tymošenko (Julija Tymošenko), kurios sveikata yra pašlijusi, gali būti išleista gydytis užsienyje prieš ateinantį mėnesį prasidėsiantį Europos futbolo čempionatą.

Vokietija pasisiūlė priimti gydyti 2004 metais Ukrainoje įvykusios Oranžinės revoliucijos lyderę, o kanclerė Angela Merkel užsiminė galinti boikotuoti Ukrainoje nuo birželio 8 dienos vyksiančias čempionato, kurį Kijevas organizuoja kartu su Lenkija, rungtynes.

Tuo tarpu V.Janukovyčius sakė nacionalinei televizijai, kad vyriausybę palaikantys Aukščiausiosios Rados deputatai tvirtai nusistatę prieš pasiūlymą pakeisti šalies įstatymus, kad šie leistų nuteistiems kaliniams išvykti gydytis į užsienį.

„Jeigu jie staiga priimtų tokį įstatymą, tik įsivaizduokite - tūkstančiai pinigingų nuteistųjų pradėtų korumpuoti medicijos profesiją“, - prezidentas, kuris yra įnirtingas J.Tymošenko politinis priešininkas, sakė televizijai „Pervyj kanal“.

„Jie (deputatai) sakė man negalintys to daryti“, - pažymėjo V.Janukovyčius.

51 metų J.Tymošenko pernai spalį teismas skyrė septynerius metus laisvės atėmimo už įgaliojimų viršijimą, dirbant premjerės poste.

Tačiau J.Tymošenko teigė, jog ši byla buvo dalis V.Janukovyčiaus keršto jai ir jos buvusiai vyriausybei.

Europos Sąjungos (ES) lyderiai reiškė palaikymą J.Tymošenko, o kai kurie pažadėjo nedalyvauti jokiuose Ukrainoje vyksiančiuose futbolo čempionato renginiuose.

Dėl šio ginčo įstrigo Ukrainos pastangos siekti narystės Europos Sąjungoje, o Kijevas buvo pastūmėtas toliau į Rusijos įtakos sferą.

V.Janukovyčius sakė rimtai vertinantis ES susirūpinimą dėl J.Tymošenko ir atmetė prielaidas, jog Kijevo ryšiai su 27 šalių Bendrija nepataisomai sugadinti.

„Norėčiau pabrėžti, kad mes nesusigadinome santykių nei su viena Europos šalimi - nei su viena, - sakė jis, duodamas interviu televizijai. - Aišku, esame susirūpinę dėl aukšto lygio pareiškimų, sklindančių iš ES šalių, tono, ir esame pasiruošę atsakyti į visus jų klausimus. Tačiau pasiliekame teisę spręsti, kada mes tai padarysime.“


Šiame straipsnyje: Julija Tymošenko

NAUJAUSI KOMENTARAI

Stanislovas

Stanislovas portretas
Man keista, kad mūsų prezidentė pradeda amnestuoti žmogžūdžius, lanko nusikaltėlius kitose respublikose. O tiesa, galėjo pakeliui į namus užvažiuoti ir aplankyti Baltarusijoje kalinti Beleckį (gal pavardę sumaišiau), bet tai neturi esmės, tai tą kuri patyus Lietuvos pareigūnai ir padėjo įkišti į belangę.Šaunuoliai Čikagos lietuviai, parodė ko ji vertą.

teisingai

teisingai portretas
vagilkos vieta kaliuzej.O gal ja i kurorta komandiruoti?

ko jūs

ko jūs portretas
nerimaujate? Iš kur žinote, kad ji nusikaltėlė? Juk negyvenate Ukrainoje, nežinote, kas ten dedasi. Juk atėjęs valdžion komunistas, užgrūdintas maskvos, aišku kad susodins visus , kas jam kliudo pačiam naudotis visomis gėrybėmis. Ir būkite tikri, jokio noro integruotis į Europą jis neturi ir neturėjo, tai yra maskvos vasalas, ir dirba tik putinui. Jis integruosis, bet tik į euroaziją. Jį nuversti gali ir Ukrainą pasukti kitu keliu tik tie, kurių po baisaus ukrainiečių išžudymo badu, liko vaikai, anūkai ir proanūkiai. Tačiau, jei jiems patinka tokia žmogžudiška ruskių politika, tegu ir toliau lieka po jos sparnu.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių