I.Degutienė: apie „Snoro“ nacionalizavimą sužinojau iš žiniasklaidos

Seimo pirmininkė Irena Degutienė sako apie banko „Snoras“ nacionalizavimą sužinojusi iš žiniasklaidos, tad niekaip negalėjusi perspėti sūnaus Gedimino Degučio, kurio vadovaujama ir iš dalies valdoma įmonė „Novotersa“, pasak žiniasklaidos, galėjo pasinaudoti informacija apie numatomą banko uždarymą ir skubiai atlikti įmonei naudingas finansines operacijas.

„Kategoriškai ir atsakingai sakau, ir dar kartą pabrėžiu, apie “Snoro„ banko nacionalizavimą sužinojau kaip ir kiti gyventojai iš žiniasklaidos, tada susiskambinau su ministru pirmininku ir vakare su juo susitikau. Iš tiesų, širdies neišimsi, ir niekaip to įrodyti neįmanoma, bet teisiškai tikrai yra Generalinė prokuratūra, yra ikiteisminis tyrimas, ir aš manau, kad viskas bus išnagrinėta ir duotas atsakymas visai visuomenei, kaip čia yra“, - trečiadienį interviu Žinių radijui sakė I.Degutienė.

Parlamento vadovė taip pat pabrėžė, jog dėl mestų įtarimų, esą jos sūnus lapkritį, prieš pat uždarant banką banke „Snoras“ didesniu nei apdraustas indėliu padengęs paskolą, kreipėsi į Generalinę prokuratūrą.

„Aš tikiu, kad gyvenu teisinėj valstybėj ir todėl prašiau Generalinės prokuratūros, kad kuo skubiau ištirtų ar tą informaciją, ar dezinformaciją, kuri nuskambėjo iš socialdemokratų pirmininko Algirdo Butkevičiaus lūpų“, - sakė Seimo pirmininkė.

Ji teigė remianti Seimo nario Jurgio Razmos pasiūlymą deklaruoti su „Snoru“ susijusius interesus.

„Kuomet kiekvienas atsakys į klausimą - turėjo jis indėlį, turėjo kažkokias kitas sąsajas su banku ar obligacijas, ar dar kažką, tai tada tų šaukiančių choras, man atrodo, gerokai apmažės“, - kalbėjo I.Degutienė.

Seimo pirmininkės sūnaus pavardė „Snoro“ istorijoje pasigirdo po to, kai opozicija paskelbė turinti žinių, jog vienas artimų valdančiųjų giminaičių didesniu nei apdraustas indėliu padengė paskolą prieš pat uždarant banką.

Televizija TV3, remdamasi turimais dokumentais, pranešė, kad padengti banke „Snoras“ turėtą paskolą, prieš pat nutraukiant banko operacijas pernai lapkritį galėjo G.Degučio įmonė „Novotersa“. Televizijos teigimu, operacija buvo baigta šiemet sausio 6 dieną.
G.Degutis, pasak žiniasklaidos, antradienį lankėsi Generalinėje prokuratūroje.

I.Degutienė praėjusią savaitę kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl Seimo nario socialdemokrato Algirdo Butkevičiaus teiginių, esą kažkas iš valdančiųjų giminaičių bankrutavusiame banke „Snoras“ atliko neleistiną operaciją.

Tuo metu socialdemokratai taip pat kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, pateikdami turimus duomenimis ir informaciją, su prašymu pradėti tyrimą, ar nebuvo padarytas galbūt neteisėtas poveikis „Snoro“ bankroto administratoriui.

Bankroto byla nemažai turto iššvaisčiusiam ir nemokiam „Snoro“ bankui iškelta pernai gruodžio 7-ąją. Vyriausybė „Snorą“ nacionalizavo lapkričio 16-ąją.


Šiame straipsnyje: SnorasIrena Degutienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

X

X portretas
Tupi dar tame "Snore" Baranausko pakalikų.

Taigi

Taigi portretas
Iš straipsnio galima suprasti,kad Degutis tikrai atliko neleistinus bankinius pervedimus.Bet Degutienė šaukė,kad to nebuvo. Tai kaip suprasti?Kaip Šleževičius indėlį atsiėmė,prieš banko žlugimą,buvo baisus triukšmas iki šių dienų.Net iš premjero teko atsistatydinti.Tai jeigu Degutis oferą įvykdė tuomet,kaip to daryti nebuvo galima,tai ko laukia p>Degutienė?Reikia trauktis iš posto,kaip Šleževičiui.O gal konservatoriams viskas galima?Juk jie taip nenori,kad žmonės sužinotų tiesą,apie snoro banko prikvatizavimą.

As

As portretas
Manau tai netiesa. Blondinė blondinei padeda
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių