Kompensacijoms TV priedėliams gali prireikti per 30 mln. litų

Vyriausybė nusprendė, kad nepasiturintys gyventojai galės gauti vienkartines 100 litų kompensacijas už skaitmeninės TV priedėlius.

Dėl kompensacijų gyventojai nuo kitų metų gegužės galės kreiptis į savivaldybes.
Kompensacijas gaus tie namų ūkiai, kurių pajamos vienam šeimos nariui per mėnesį yra mažesnės nei 525 litų.

Pasak susisiekimo ministro Eligijaus Masiulio, komensacijoms gali prireikti daugiau nei 30 mln. litų.

„Turime Statistikos departamento duomenis, kad esamu momentu tokių šeimos ūkių [kurie galėtų gauti kompensacijas] yra 311 tūkst. Pagal preliminarius skaičiavimus, maksimalus lėšų poreikis galėtų būti apie 32 mln. litų. Bet mes šiandien nežinome, kiek tų ūkių jau turi reikiamą įrangą – yra įsigiję naujesnius televizorius arba jau turi tuos priedėlius, todėl šiandien įvardijome maksimalų lėšų poreikį, o faktinis lėšų poreikis aiškės tada, kai pradėsime gauti prašymus dėl kompensavimo“, – sakė ministras.

Prašymai kompensacijoms bus priimami 6 mėnesius iki antžeminės analoginės televizijos išjungimo ir 3 mėnesius po išjungimo.

Antžeminės analoginės televizijos transliacijas galutinai ketinama nutraukti kitų metų spalio 29-ąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

RM

RM portretas
Pinigai į balą, bet nieko, čia Lietuva čia lietus lyja, kompensacijos tapo mūsų duona. Kažkokia apgailėtina šalis.

Nesamonė

Nesamonė portretas
Tikrai, kad pinigai į balą. Kitur karpo kur ir taip jau apkarpyta, taupo perdėtai ir nesveikai, o čia kompensuoja neaišku kam neaišku už ką. Tai gal man kompensuokit už naujo LED 3D teliko įsigijimą, jeigu man seną Taurą atėjo laikas pasikeist. Tai jau kalba apie tą skaitmeninės įvedimą kelis metus, visiems buvo duotas protingas terminas išsispręsti savo situaciją ir pasirinkt geriausią variantą, už ką čia dar kompensuot kažkam. p.s. Gal galėtų valdžia kompensuoti ir už tai, kad Viasat apvogė visus LT gyventojus ir įsigiję iš Eurolygos nemokamos televizijos licenciją ja nesinaudoja, o Žalgirį transliuoja tik per mokamą? Dėl to tūkstančiai žmonių turėjo pirkti būtent Viasat rodančias sistemas. Tai šitas dalykas brangiau kainuoja.

klp

klp portretas
o tai kaip bus jeigu televizoriuje yra imontuotas skaitmeninis priedelis( dabar jie beveik visi juos turi). kompensuos viso tv kaina?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių