Apžvelgė pirkėjų įpročius: atskleidė, kokia perkamiausia prekė Lietuvoje

  • Teksto dydis:

Prekybos centras „Maxima“ palyginęs Baltijos šalių pirkinių krepšelius nustatė, kad tarp dažniausiai lietuvių įsigyjamų prekių dominuoja  – bananai, sviestas ir pienas.

„Analizuodami dešimties perkamiausių maisto prekių krepšelį matome, kad kiekvienos šalies pirkėjai turi unikalių pomėgių – pavyzdžiui, Lietuvoje šiame krepšelyje nerasime kiaušinių, kuriuos latviai ir estai perka dažniau, tačiau yra ilgavaisiai agurkai bei mandarinai “, – teigia „Maximos“ Komunikacijos ir korporatyvinių ryšių direktorė. Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė.

Prekybos tinklas duomenimis, iš viso „Maximos“ asortimento Lietuvoje daugiausiai nuperkama bananų, po jų rikiuojasi pienas ir sviestas. Estijoje prekė numeris vienas yra pienas – šiek tiek mažiau riebus, nei Lietuvoje, o toliau rikiuojasi bananai bei kiaušiniai. Latviai iš viso tinklo siūlomo asortimento daugiausiai įsigyja jų pačių gamybos glaistytų varškės sūrelių, antra populiariausia prekė čia yra bulvės, o trečioje vietoje – bananai.

Tarp dešimties perkamiausių prekių visose šalyse taip pat galima rasti cukrų bei arbūzus.

Analizuojant pirkėjų įpročius pagal skirtingas prekių kategorijas, Baltijos šalių pirkėjų skoniai gana panašūs: iš karštųjų gėrimų visi renkasi kavą, mylimiausios daržovės po bulvių yra pomidorai ir kopūstinės daržovės.

O be bananų visose šalyse pirkėjai jaučia silpnybę citrusiniams vaisiams, o iš saldumynų visi daugiausiai suvalgome šokoladinių batonėlių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jau seniai

jau seniai portretas
nebeperku tu bananu, nes ju skonis kaip pasenusios bulves, tikri bananai pas mus net nevezami, cia veza pasarinius bananus ir parduoda uz valgomu tikru bananu kaina. Jei paragausit tikru bananu, kurie auga ant medziu siltuose krastuose, situ niekada nepirksite, bet musu buduliams tinka viskas kas i kitas salis netiekiaama
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių